İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet teşkilatının yapısını kökten değiştirecek stratejik bir adımın müjdesini verdi. Ankara’da gerçekleştirilen "İl Emniyet Müdürleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Bakan Yerlikaya, teşkilatın daha dinamik ve modern bir yapıya kavuşturulması amacıyla Emniyet Başkanlığı’nın kurulacağını açıkladı.
TEŞKİLAT YAPISI YENİDEN ŞEKİLLENİYOR
Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) yeni dönemde "Emniyet Başkanlığı" adı altında yeniden yapılandırılması için gerekli yasal ve teknik çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Bu değişimle birlikte, emniyet mensuplarının tek bir güçlü çatı altında daha koordineli bir şekilde birleştirilmesi amaçlanıyor. Yeni modelin, bürokrasiyi azaltarak operasyonel verimliliği artırması bekleniyor.
STANDART KADRO VE PERSONEL HAKLARI
Toplantının en dikkat çeken başlıklarından biri de emniyet personelinin özlük hakları ve çalışma şartları oldu. Bakan Yerlikaya, şu kritik çalışmaların devam ettiğini belirtti:
Standart Kadro Sistemi: Her ilin ihtiyacına göre olması gereken ideal personel sayısının bilimsel verilerle belirleneceği çalışma sürüyor.
Çalışma Şartları: Kurulacak olan Emniyet Başkanlığı ile polislerin mesai saatlerinden sosyal haklarına kadar kronikleşmiş birçok problemin çözüme kavuşturulması hedefleniyor.
"SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK"
Bakan Yerlikaya, emniyet mensuplarının her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, bu yeni yapılanmanın sadece bir isim değişikliği olmadığını, personelin refahını ve güvenlik hizmetlerinin kalitesini artıracak bir reform paketi olduğunu ifade etti. Yeni teşkilatlanma modeliyle birlikte, emniyet teşkilatındaki liyakat, eğitim ve tayin süreçlerinin de modernize edilmesi planlanıyor.





