2025 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı genel atamaları gerçekleşti.

Jandarma Genel Komutanlığında bin 874 Subay, 9 bin 15 Astsubay, 2 bin 557 Uzman Jandarma ve 23 bin 240 Uzman Erbaş olmak üzere toplamda 36 bin 686 personelin ataması yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünde Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Kıdemli Başpolis, Başpolis ve Polis rütbesindeki 22 bin 45 emniyet personelinin ataması gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu 217 subay, 555 astsubay ve 929 Uzman Erbaş olmak üzere toplamda bin 701 personelin atamaları yapıldı.

ATAMASI YAPILAN PERSONELİMİZE YENİ GÖREV YERLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Kutsal vatan toprağımızın, dört bir yanında; denizde, karada, sınırda görev yapan Kahraman Polisimiz, Kahraman Jandarmamız ve Kahraman Sahil Güvenlik Komutanlığı mensuplarımız, Aziz Milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir” dedi.

Bakan Yerlikaya

Kaynak: İçişleri Bakanlığı