Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleştirdi.

Ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetimlerde 2’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 15 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 412 bin 887 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı uygulamalarda 446 düzensiz göçmenin yakalandığı belirlendi.

Metruk yerler, umuma açık eğlence mekânları, tır garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durak ve istasyonlarında gerçekleştirilen denetimlerde;

28 bin 874 personel,

9 bin 155 ekip ile

5 bin 772 noktada;

4 bin 127 metruk bina,

7 bin 192 umuma açık yer,

477 terminal ve

2 bin 878 diğer yerler olmak üzere toplam 14 bin 674 yer kontrol edildi.

Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin başlatıldığı aktarıldı.

Düzensiz Göçmen Operasyonu

Türkiye’nin göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunduğunu belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valileri, kaymakamları ve denetimleri gerçekleştiren Kahraman Polisleri, Jandarmayı, Sahil Güvenliği ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik etti.

Kaynak: Haber Merkezi