Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcıları ve genel müdürlerin katılımıyla Bakanlık merkez teşkilatındaki birim amirleriyle bir araya geldi. Gündemin ana maddesini, son günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen üzücü saldırılar oluşturdu. Toplantıda, söz konusu olayların ardından başlatılan idari ve hukuki süreçlerin yanı sıra, okullardaki güvenlik önlemleri ve eğitim süreçlerinin aksamaması adına yürütülen saha çalışmaları detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin-1

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcıları ve genel müdürlerin katılımıyla gerçekleştirilen birim amirleri toplantısında, alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin son durum değerlendirildi.

Bakan Tekin-1

"DEVLET TÜM İMKANLARIYLA SAHADA"

Bakan Tekin, olayların yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm birimlerinin sahada teyakkuzda olduğunu vurguladı. Özellikle öğretmen, öğrenci ve velilerin yaşadığı travmanın etkilerini en aza indirmek için yürütülen psikososyal destek ve rehberlik faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Tekin, bu çalışmaların kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

AKSAMAYA MAHAL VERİLMEYECEK

Bakanlık olarak eğitim ailesinin her bir ferdinin yanında olduklarını belirten Yusuf Tekin, gerekli adımların ivedilikle atıldığını hatırlattı. Mağduriyetlerin giderilmesi ve güven ortamının tesisi konusunda herhangi bir aksamaya mahal verilmemesi noktasında birim amirlerine kesin talimat verdi.

Muhabir: Melek Çelik