İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki hafta içinde yürütülen FETÖ'ye yönelik operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, polis ekiplerinin gerçekleştirilen operasyonlarda 160 şüpheliyi yakaladığını ve operasyonların Türkiye'nin çeşitli illerinde büyük bir koordinasyonla devam ettiğini belirtti.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcıları, örgüt içindeki şahıslarla ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kuran ve çeşitli mahrem yapılanmalarda faaliyet gösteren şüphelilerin, güvenlik güçlerince tek tek tespit edilerek yakalandığı ifade edildi. Yerlikaya, söz konusu şüphelilerin FETÖ'nün dışişleri bakanlığı, eğitim, finans, askeri mahrem yapılanmaları ve diğer yapılanmalarındaki rolleriyle dikkat çekti.

OPERASYONLAR TÜRKİYE GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları'nın koordinasyonunda, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Şırnak, Tekirdağ ve Tokat’ta yapılan operasyonlar sonucunda şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan bazı şahıslar da tespit edilerek gözaltına alındı.

BAKAN DUYURDU: DÜĞMEYE BASILDI, ÇOK SAYIDA GÖZALTI

160 ŞÜPHELİDEN 90’I TUTUKLANDI, 52’SİNE ADLİ KONTROL

Bakan Yerlikaya açıklamasında, 160 şüpheliden 90'ının tutuklandığını, 52’sinin ise adli kontrol hükümleriyle serbest bırakıldığını belirtti. Diğer şüphelilerin işlemleri devam etmekte.

Bakan Yerlikaya, FETÖ'nün devletin bütünlüğüne ve milletin huzuruna yönelik tehditlerinin bertaraf edilmesinin devletin kararlı mücadelesiyle sürdüğünü vurgulayarak, "Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor" dedi.

Son olarak İçişleri Bakanı, operasyonlarda görev alan tüm emniyet güçlerine teşekkür ederek, FETÖ'ye karşı verilen mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Hüseyin Özkan