Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türk hava sahasında tarihi bir rekorun kırıldığını duyurdu. 27 Nisan 2025 tarihinde hava sahamızdan geçen bin 729 transit uçuşla tüm zamanların en yüksek günlük transit uçuş sayısına ulaşıldı.

ESKİ REKOR 18 GÜN DAYANABİLDİ

Yeni rekorla birlikte, 9 Nisan 2025 tarihinde kaydedilen bin 711 uçuşluk önceki rekor da geride bırakıldı. Uraloğlu, bu başarının Türkiye’nin jeopolitik konumunu doğru yatırımlarla desteklemesinin bir sonucu olduğunu vurguladı.

TRANSİT UÇUŞLARDA ARTIŞ

2025 yılı başından itibaren hava sahamızda transit uçuş sayılarında dikkat çeken bir artış gözlendi.

  • Geçen yılın aynı dönemine kıyasla;
  • Ocak ayında %9,
  • Şubat ayında %8,2,
  • Mart ayında ise %6,9 oranında artış yaşandı.

Bakan Duyurdu 27 Nisan'da Tarihi Rekor (2)

TÜRKİYE, ÜÇ KITANIN KESİŞİM NOKTASINDA

Türkiye’nin, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişiminde yer alması ve 4 saatlik uçuş mesafesiyle 67 ülkede yaşayan 1,5 milyar kişiye erişim sağlayabilmesi, ülkemizi global havacılık sektöründe stratejik bir merkez haline getiriyor.

“KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu büyük başarı, ülkemizin jeopolitik avantajını stratejik yatırımlarla birleştirmemizin sonucu... Havacılıkta dünyanın önde gelen transit merkezlerinden biri olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.”

Editör: Cem Kutluay Gülebak