Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın güvenliği konusunda farkındalığı artırmak ve olası risklere karşı hızlı müdahale becerilerini geliştirmek amacıyla önemli bir eğitim programı düzenledi.

Asker Ve Komutanlar Yangın Söndürme Tüpü Kullanımında Usta Oldu! (2)

Akçakale Şehit Piyade Binbaşı Mete Yıldırım Üs Bölgesinde gerçekleştirilen eğitimde, komutanlar ve askerler yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yangın söndürme tüplerinin etkin kullanımı hakkında kapsamlı bilgiler aldı.

Asker Ve Komutanlar Yangın Söndürme Tüpü Kullanımında Usta Oldu! (3)

Şanlıurfa İtfaiye ekipleri tarafından verilen eğitim programında, özellikle yangınların ilk aşamasında yapılacak doğru müdahalenin önemi üzerinde duruldu. Katılımcılara yangın söndürme tüplerinin farklı türleri, hangi yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği, güvenli tahliye yöntemleri ve yangın anında alınması gereken tedbirler ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Asker Ve Komutanlar Yangın Söndürme Tüpü Kullanımında Usta Oldu! (4)

Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı gösterimler de yapılırken, askerler yangın söndürme tüplerini kullanarak pratik yapma imkânı buldu.

Şanlıurfa İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, “Askeri bölgelerde yangın riski her zaman bulunmaktadır. Bu nedenle, görev yapan personelin yangın anında hızlı ve etkili müdahale yapabilmesi hayati önem taşımaktadır. Eğitimlerimizle hem can kayıplarını hem de maddi zararları en aza indirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim sonunda katılımcılar, yangın güvenliği konusunda kendilerini daha donanımlı hissettiklerini belirtti.

Asker Ve Komutanlar Yangın Söndürme Tüpü Kullanımında Usta Oldu! (1)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu tür eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve farklı kurumlarla iş birliği yaparak yangın güvenliği bilincini geniş kitlelere yaymayı amaçladığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi