“Yeni Trafik Kanunu” teklifine göre kurala uymayan araç sürücülerine cezai yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor.

Şişli’de trafikte seyir halindeyken ambulansa yol vermeyen sürücü E.A., sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda yakalandı.

Sürücü hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca idari para cezası uygulandı.

Ambulansa Yol Vermedi, Sosyal Medyada Tepki Çekti Yeni Kanunla Cezası Çok Daha Ağır Olacak-1

YENİ TRAFİK KANUNU TEKLİFİYLE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ İHLALİNE AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

“Yeni Trafik Kanunu Teklifi”ne göre benzer ihlaller artık çok daha ağır cezalarla karşılaşacak. Teklife göre, ambulans veya itfaiye gibi geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen sürücülerin

  • Sürücü belgeleri 30 gün süreyle geri alınacak
  • Araçları 30 gün süreyle trafikten men edilecek
  • Ayrıca, 5 yıl içerisinde aynı ihlali ikinci kez işleyenlerin sürücü belgeleri tamamen iptal edilecek.

Ambulansa Yol Vermedi, Sosyal Medyada Tepki Çekti Yeni Kanunla Cezası Çok Daha Ağır Olacak Görsel 1

CEZALAR ARTIYOR, CAYDIRICILIK HEDEFLENİYOR

Mevcut kanuna göre ambulansa yol vermemenin cezası 993 TL iken, yeni düzenlemeyle getirilen yaptırımların çok daha caydırıcı olması bekleniyor.

Yetkililer, “Ambulanslar can taşıyor, saniyeler hayat kurtarıyor. Bugün yol vermediğimiz ambulans, yarın bizi ya da sevdiklerimizi hastaneye yetiştirmeye çalışabilir.” uyarısında bulundu.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı