Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Son günlerde çeşitli sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde yer alan Antalya’daki bir kafede yemek yiyen bir vatandaşa, 22.850 TL’lik hesaba itiraz ettiği ve fiş almadığı gerekçesiyle 7 bin TL ceza kesildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
İADE TALEBİNİN REDDİNE İLİŞKİN GEREKÇE
Yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu başvurunun Kepez İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne yapıldığı tespit edildi.
İddia edilenin aksine, tüketilen ürünlerin sadece "köfte ve salata" olmadığı dosyadaki belgelerden alkollü ve alkolsüz şampanyalar ile çeşitli gıda ürünlerinin tüketildiği anlaşıldı.
Heyet tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, tüketici şikayetinde menü fiyat listesi ibraz edilemediği için kasa fiyatları ile bir uyumsuzluk durumu ispat edilemedi. Bu nedenle, iade talebi reddedildi.

İŞLETMEYE 349 BİN 624 TL CEZA
Ayrıca Tüketici Hakem Heyetlerinin şahıslara idari para cezası uygulama yetkisi bulunmadığı gibi Kepez İlçe Tüketici Hakem Heyeti tarafından, ilgili vatandaşa yönelik herhangi bir cezai işlem de kesinlikle uygulanmadı.
Öte yandan, yapılan denetimler kapsamında işletmeye yönelik ayrı bir değerlendirme gerçekleştirildi kapı girişinde fiyat, menü listesi bulundurmaması nedeniyle ilgili mevzuat çerçevesinde de 349 bin 624 TL tutarında idari para cezası uygulandı.





