Adana spor alanında büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kıtalar Arası İstanbul Boğazı Yüzme Yarışı elemeleri Adana Yüreğir Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı. 10 kişilik kafileyle katılan Şanlıurfa Yüzme Akademisi sporcuları büyük bir başarı elde etti.

YÜZMEDE YÜKSELEN BAŞARI

Her geçen yıl performanslarını artıran Şanlıurfalı sporcular kentte yüzme sporunun gelişmesine önemli katkılar sunuyor. Artan sporcu sayısı ve elde edilen başarılar Şanlıurfa’nın geçmişte yüzme ve su topunda yakaladığı güçlü dönemlerin yeniden canlanmasına da katkı sağlıyor.

1970’li yıllarda yüzme ve su topunda önemli başarılara sahip olan Şanlıurfa yetişen yeni sporcularla birlikte bu alandaki iddiasını yeniden ortaya koydu.

Şanlıurfalı Yüzücülerden Büyük Başarı

GENÇLERİ SPORA KAZANDIRMAK VE YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEK

Şanlıurfa Yüzme Akademisi Kafile Başkanı Süleyman Hicri, çalışmaların temel amacının gençleri spora yönlendirmek ve kentte yüzme kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

Hicri, “Şanlıurfa'da yüzme kültürünü geliştirmek, sporcularımızı ulusal ve uluslararası organizasyonlara en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

1970’Lerin Başarı Ruhunu Yeniden Canlandırıyorlar

YÜZME AKADEMİSİ YENİ BAŞARILAR İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yetiştirdiği sporcularla farklı organizasyonlarda Şanlıurfa’yı başarıyla temsil eden Şanlıurfa Yüzme Akademisi, geleceğin başarılı yüzücülerini yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Elde edilen derecelerle birlikte kentte yüzmeye olan ilginin artması hedeflenirken, sporcuların ulusal ve uluslararası yarışmalarda daha büyük başarılara ulaşması için hazırlıklar sürdürülüyor.

Muhabir: Halime Çiftçi