Yol İçin Açıldı, Ama Kapatılmadı!

Şanlıurfa'nın Karaköpür ilçesi yeni 35 metre yol üstünde binaların önünde açılan çukur başta çocuklar olmak üzere herkesi tehdit ediyor.

Yol İçin Açıldı, Ama Kapatılmadı!
murat
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'nın Karaköpür ilçesi yeni 35 metre yolda çatlamaların meydana geldiği yolda zeminin oturtulması için üç binayı kaplayacak şekilde dev çukur açıldı. Sürekli çatlayan yolda zeminin sağlam oluşması için ekipler geniş çaplı çalışma başlattı.

Karaköprü ilçesi yeni 35 metre yol üzerinde küçük çatlamaların meydana geldiği yolda yol çalışmaları nedeniyle iki ay önce üç binanın olduğu yolda büyük bir çukur açıldı. iki aydır devam eden çalışmalarının tamamlanmaması ve açılan büyük çukurun etrafında önlem alınmaması vatandaşın tepkisini çekti. Evden insanları dışarı çıkamıyor, öğrenci servisleri duramadığı yolda veliler isyan etti. kaldırımdan geçen vatandaşlar, “Buraya bir çocuk düşse ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Alınan önlemler formaliteden ibaret. Yaklaşık 2 aydır burası açık. Binadan çıkmak isteyen bir çocuk son anda düşmekten kurtuldu. Az daha dikkatsiz ve dalgın olsa çukura düşecekti. Bir an önce bu yolun yapılmasını istediklerini belirtiler.

Bina sakinlerinden emekli Sinan Demirtaş, "Karayollarında şantiye müdürü olarak 7-8 yıl öncesi Diyarbakır bölgede yol çalışmalarında bulundum. Yaptığımız yolun güzel olması hizmetin daha verimli daha rahat olması için büyük bir çalışma İçerisindeydik ama şimdi Karaköprü mevkiinde yeni 35 metre yolda Kamyonlarla yapılan dolgu zemine oturmamış. Bu binalar hesabı ile zemin oturması yapılmıştır. Allah korusun 7-8 şiddetinde deprem olsaydı bütün insanlar hayatını kaybedebilir. Bu durumun olmaması için zeminin sağlam ve sıkıştırılmış olması gerekirdi. Bunun için 2- 3 yıllık bir zaman gerekiyordu. Buralara dökülen kamyonların her sıkıştırılması silindirle gidip gelip güzel bir şekilde zemin sağlamlaştırılması gerekir, herhangi bir deprem olayında veya ağır tonajlı kamyonlar geçişinde herhangi bir çökme, delinme ve yer değiştirme olayı olmazdı. Şimdi görüyoruz bina sakinlerinin hayati tehlikeleri var. Neden diyecek olursanız! zemin oturmadığı için yolun olduğu bu binaların sağlam değildir. Bunun için hizmetin verimli bir şekilde sağlamak ve yerine getirilmesi lazım insanlara değer veriyorsa o memlekete insanların hizmeti daha verimli yapmak gerekir. Bu yolu sağlam yapmak gerekir iyi bir dolgu ile burayı doldurup bir an önce yapmaları gerekir"dedi.

Emin Çalışır ise," Burası iki ay önce kazıldı, ama daha yapılmadı bu bizim ayıbımızdır. Buradan çocuklar her an düşebilir, öğrenci servisleri bile artık çocukları buradan alamıyor, ayrıca öyle bir işler yapılıyor ki bir bölgede ışıklandırma var bir bölgede yok bu nasıl hizmet bir an önce buraların yapılması için yetkileri göreve davet ediyoruz"dedi.

23 Mar 2019 - 09:44 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.