Yine Aynı Hikaye

Şanlıurfa'da okullar kapanmadan aile ekonomilerine katkı sunmak için çalışmak zorunda kalan çocuklar Ramazan ayı nedeniyle bina gölgelerinde dinlenmeye

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde. Çöpten topladığı kartonlardan oruç nedeniyle vücudu yorgun düşen çocuklar Bina gölgelerinde dinlenmeye çalışıyor. Okulların kapanmasın günler kala Çöplerden geri dönüşümde kullanılabilecek atık ve hurda toplayarak aile bütçesine katkı koymaya çalışan çok sayıda Urfalı çocuk, Kent sokaklarında hayat mücadelesine katılıyor. Ramazan ayında bu çocuklar oyun oynamak için yarışmıyorlar. Ekmek parası için hayat mücadelesi veriyorlar. Küçük yaşta Oruç nedeniyle açlık ve yorgunluğa dayanmayan vücutları bina altlarında dinletmeye çalışıyor. Kent merkezinde istihdam alanlarının kısıtlı olması sebebiyle çocuk işçiliğinde artış görülüyor. Özelikle Suriye mültecin yoğun olduğu Kentin çeşitli noktalarında çöp toplayan çocuklar kavurucu sıcaktan korunmak için apartman aralarında serinlemeye çalışıyorlar.

Kentte bulunan çocuklar ailelerine yaz aylarında yardım etmek isteyen ve isminin açıklamayan bir çocuk, "Ailem daha okul kapanmadan batıya mevsimlik işçi olarak göç ediyorlar ama ben okumak istiyorum burada kalıp hem okulumu okuyorum hemde çöpten topladığım kağıt ve naylonlarla geçimimi sağlıyorum sabah erken kalkıyorum bir çok yeri geziyorum ama havalar çok sıcak oldu, birde oruç tutuyorum arabamı yanıma bırakıp apartman aralarında sıcaktan korunmak üzere dinleniyorum" dedi

07 Haz 2017 - 11:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.