Yıllardır Zulüm Altındayız”

isteyen belediye ile vatandaşların karşı karşıya gelmesi sonucu gazetemize konuşan mahalle sakinleri belediye ve Belediye Başkanı A. Eşref

isteyen belediye ile vatandaşların karşı karşıya gelmesi sonucu, gazetemize konuşan mahalle sakinleri, belediye ve Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba’ya sitem ettiklerini dile getirerek, belediyenin bu hareketinin, onlara zulüm niteliğinde olduğu söyledi.

Yıkımlarda mağdur olduklarını belirten iş yerleri sahipleri, şikayetlerini dile getirirken, çarpıcı açıklamalarda bulundular. Yıkım esnasında, güvenlik güçlerine karşı çıkanlar olduğu gibi, intihar etmeye kalkışanlar da oldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu, sakinleşen vatandaşlar, olay sonrasını gazetemize anlattı.

Yıllardan beri kazandıklarının bir anda yıkıldığını ve yerle bir edildiğini belirten vatandaşlar, iş yerlerinin yıkılmaması için, belediyenin her türlü önerisine hazır olduklarını söyledi.

“Camii yapılacaksa, alsın araziyi kullansınlar”

Yıkılan iş yerlerinin ardından gazetemize açıklama yapan olayın mağdurlar, “iş yerimizin yıkılmaması için, belediyenin her türlü önerisine hazırdık” dediler. Arazinin tapusuz olduğunu ancak, belediyenin bugüne kadar kendilerini uyarmadığını söyleyen Celal Karadaş, Araziye cami yapılacağını söyleseler, hiç düşünmeden verirdik veya başka hayırlı bir iş için kullanılacağını söyleselerdi yine verirdik diyerek, “Biz yıllardan beri bu mahallede yaşıyoruz, bütün kazancımızı bu dükkanlara yatırdık ama belediye bir anda gelip başımıza yıktı. Belediye bize önceden burayı kullanamazsınız deseydi kullanmazdık, cami veya başka hayırlı bir işte kullanılacağını söyleseydi yine verirdik ama bize öyle bir şey demediler, beş yıldan sonra gelip iş yerimizi yıktılar” şeklinde konuştu.

“Sürekli zulüm gördük”

İş yerlerinin yıkılmasını zulüm olarak değerlendiren Celal Karadaş; bunun ilk olmadığını söyleyerek, daha önce de çeşitli sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Konuşmasına devam eden Karadaş, şunları kaydetti: “Şanlıurfa Belediyesi Yenice mahallesinde sürekli zulüm ediyor, yıkılan iş yerlerimiz de bu zulümlerden bir tanesidir. Bu iş yerlerimiz 2009 yılında yapıldı, vergisini, elektrik ve su faturasını ödedik sorun çıkarmadılar da ne oldu şimdi gelip sorun çıkartıyorlar. Biz buraya bir sürü masraf yaptık ama belediye dört yıl boyunca göz yumdu ama bugün gelip buraları başımıza yıktı. Belediye bize diyor ki buralar ruhsatsız yapılanmadır, evet ruhsatsız yapılanma ama biz burayı yapmaya başladığımızda niye karşı çıkmadı, vergisini, faturalarını öderken niye ses çıkarmadı. İş yerlerimiz tamamladıktan sonra belediye gelip iş yerlerimizi başımıza yıktı. Fakıbaba, burada bizden intikam almaya çalışıyor. Önceki seçimlerde kendisine oy verdik ama bağımsız girdiğinde oy vermedik diye Yenice’ye herhangi bir çalışma yapmadı. Fakıbaba, siyaset uğruna bizleri burada harcıyor.”

“Vali, buralar yıkılamaz dedi”

Yıkım kararının verilmesinden sonra, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’le görüştüklerini belirten Karadaş, Valinin, buraların yıkılamayacağını söylediğini iddia etti. Valinin “yıkılamaz” dediği yerin, belediye tarafından yıktırılmasına tepki gösteren Karadaş, “Olayların üzerine sayın valimizi buraya çağırdık ve valiyle görüştük, vali burası yıkılamaz dedi. Vatandaşın mağdur olduğu gören vali, buraların yıkılamayacağını söyledi ama belediye yıkım emri vermiş. Fakıbaba, bugün o koltukta oturuyorsa vatandaşın sayesinde oturuyor. Niye buralar yıkılırken gelmiyor, vatandaştan korkuyor mu? Belediye başkanı bizim iş yerimizi yıktırarak, Yenice mahallesindeki vatandaşları kendisinden soğutuyor” ifadelerini kullandı.

“Başkanımızı belirledik, Şanlıurfa Belediyesiyle işimiz kalmayacak”

Olayın mağduru olduğunu belirten bir başka vatandaş İbrahim Azizoğlu ise, bundan sonra Şanlıurfa Belediyesinin kendilerine karışmak istemediğini, kendilerine bağımsız bir belediye başkanı seçeceklerini söyleyerek, “Şanlıurfa belediyesi bize hizmet getirmediği gibi, elimizde olan hizmetleri de bizden alıyor. Biz bundan sonra kendi başkanımızı kendimiz seçeceğiz ve artık Şanlıurfa belediyesiyle bir işimiz kalmayacak. Vatandaşların bugüne çektiği mağduriyet, vatandaşın canına tak etti. Bu yıkımlar niye gerçekleştirildi, bu bir intikam değil de nedir? Bizim Karaköprü’den ne farkımız var da bugüne kadar, bu mahalle bugüne tapusuz kaldı?” şeklinde konuştu.

“Neden sadece Yenice yıkılıyor”

Başka mahallelerde de tapusuz arazilerin olduğunu öne süren Azizoğlu, başka mahallelerde yıkımların olmadığını öne sürerek, yıkımların sadece Yenice’de olduğunu söyledi. Yıkımların sadece Yenice’de olmasına tepki gösteren Azizoğlu, “Biz Yenice’de otururken, cezaevini gördük, çarşıya gitmeye korktuk. Şanlıurfa’nın birçok mahallesi tapusuz ama neden sadece burası yıkılıyor. Bu mahallede oturan vatandaşlar, yıllardan beri kazandığını, belediye bir anda hepsini yerle bir etti. Başka mahallelerde de tapusuz araziler çok ama neden sadece Yenice yıkılıyor? Bizim yıllardan beri kazandığımızı belediye bir anda yıktı, bu masrafları kim karşılayacak?” dedi. (Ali ÇETİNKAYA)

#

02 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.