Yenicede sorunlar bitmiyor

Yenicede sorunlar bitmiyor -Kadir DEVİR- Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice semtinde 5052 numaralı sokakta kafanızı çevirdiğiniz her

Yenicede sorunlar bitmiyor

-Kadir DEVİR-

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice semtinde 5052 numaralı sokakta kafanızı çevirdiğiniz her yerde bir sorunla göz göze gelebilirsiniz. Yol, elektrik gibi mahalle sorunlarına birde kanalizasyon yetersizliği sorunu eklenince mahallede yaşamak güç bir hal alıyor.

Atık su sorunun ön plana çıktığı Yenice Mahallesinde açıkta kalan pis sular hem mahalle yaşayanlarını hem de kümes hayvanlarını hastalıkla tehdit ediyor. Mahallede birçok kümes hayvanının pis sulardan dolayı öldüğü iddia edilirken, mahalle içinde yolların kullanılamaz olması atık suların bir noktada toplanmasına sebep oluyor.

Mahalleliler sorunlarla mücadele etme noktasında kurum ve kuruluşların yetersiz kaldığını belirtirken, elektrik sorunu yüzünden birçok beyaz eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini vurguladılar.

Abdulkadir Sultan isimli mahalleli yaptığı açıklamada imza toplayarak yol yapıldığını belirterek şunları söyledi;

“ Allah razı olsun bütün yöneticilerimizden, geldiler oylarını aldılar gittiler. Burada biz imza topladık, imzalar sayesinde kötü bir yol yaptılar. 10 santimetreye yakın beyaz kum göktüler başka da bir şey yok. Ne bir yol, ne bir sokak var, misafirlerimiz çizmelerle gidip geliyor. Elektrik sorunumuz var, sokakta elektrik direği yok. Beyaz eşyalarımızın çoğu çalışmıyor, çamaşır makinesi kullanamıyoruz, klima hiç çalıştıramıyoruz sadece zorunlu olduğumuz için buzdolabı, aydınlatma ve televizyonu kullanıyoruz. Evlerin direklere mesafesine göre 100 ila 30 metre arasında kablolar çekerek elektriğe ulaşmaya çalışıyoruz.”

Mahalleli Tahir Yıl isimli vatandaş ise kanalizasyonların yetersiz olduğunu belirterek şunları dile getirdi;

“ Şu anda kanalizasyonlar yetersiz, zaten çöplerimiz ortada, elektrik direklerimiz yok kendi imkanlarımızla elektriği evlerimize getiriyoruz, 80 metre kablo ile evime elektrik çektim. 3 yıldır klima aldım, daha kullanamadım süs niyetine evde duruyor. Çöplerimizi kendi imkanlarımızla ana yolda yer alan konteynıra taşıyoruz. Kanalizasyon sorunu olunca arıyoruz, vidanjör yolluyorlar ama bu vidanjörün işi değil. Sokakları çoğunda elektrik direği yok. Buranın sorunları bitmiyor.”

#

23 Mar 2015 - 13:10 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.