Yeni Mahsul İsot Görücüye Çıktı

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezi olan Şanlıurfa İsot'u'nun bu yıl ki mahsulü tezgahta yerini aldı.

Şanlıurfa denince akla acı ve isot geliyor. Yaz aylarında Şanlıurfalıların vazgeçilmezi olan isot (pul biber) tezgahları süslemeye başladı. Halk arasında Urfa isotu olarak bilinen pul biber, yaz ayının gelmesi ile kurutulup çekildi. Kurutulup çekilen biberler, baharatçılardaki tezgahta yerini aldı. İl dışından Türkiye’nin her yerinden sevilen istenilen ve sipariş edilen yeni mahsul ürünler tadından ve renginden taze olduğu anlaşılıyor.

Haşimiye bölgesinde baharatçılar yeni ürünlerin geldiğini ve bunların fiyatlarının 15 ile 35 lira arasında değiştiğini belirtti. Esnaf, Türkiye’nin her yerinden beğenilerek sipariş ediliyor dedi. Bilindiği üzere ev yapımı olan bu ürünler mideye rahatsızlık vermiyor. Bazı doktorlar bile Urfa biber salçasını tavsiye ediyor. Yıllarca biber ve salça yemeyen insanlar bile Urfa biberini salçasını rahatlıkla yinebildiği belirtildi.

# urfa, İsot

03 Eki 2017 - 10:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.