Yazın koyun güttüğü dağlarda kışın kayak öğretiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaz aylarında Karacadağ'ın eteklerinde koyun güden kışın da aynı mekanda kayak yaparak vakit geçiren çoban

İlçe kırsalındaki İleri Mahallesi'nde yaşayan Akay (37), küçük yaşlardan beri çobanlık yaparak geçimini sağlıyor.

Bahaddin Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede her geçen gün insanların daha fazla kayağa ilgi gösterdiğini söyledi.

KaracadağKayak Merkezi'ne gidip gelmeye başladığı 10 yıl önce kayağa merak sardığını ifade eden Akay, her geçen yıl çobanlıktan daha çok kayakla ilgilenmeye başladığını belirtti.

Zamanla ilerlettiği kayağı merkeze gelip kayak bilmeyen vatandaşlara gönüllü olarak öğrettiğini aktaran Akay, şöyle devam etti:

"Asıl mesleğim hayvancılık, çobanlık yapıyorum.En az 15 yıl çobanlığım burada geçmiştir. Daha önce ara sıra geliyordum, şimdi hep buradayım, çok da seviyorum hem hocalık da yapıyorum.Burada arkadaşlara, bilmeyenlere yardımcı oluyorum. Burası gayet güzel, herkesibekliyoruz."

- "Pistte kendime gayet güveniyorum"

Kayak pistinde de iddialı olduğunu belirten Akay, "Pistte kendime gayet güveniyorum. Kaymayı, atlamayı ve öğretmeyi seviyorum. Daha iyi olmak istiyorum. Kendimi şu an kayağa verdim. Daha da ilerletmek istiyorum. Erzurum ve Kayseri gibi illerde de kendimizi göstermeye gayret edeceğiz." dedi.

İnsanlara kayak öğrenme konusunda çekinceli davranmamaları önerisinde bulunan Akay, gayret eden bir kişinin bir günde kayak yapmayı öğrenebileceğini sözlerine ekledi.

26 Şub 2017 - 10:37 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.