Yazın cefasını kışın sefasını sürüyorlar

Türkiye'nin en sıcak ili olan Şanlıurfa'da çöl sıcaklıkları devam ediyor. Şanlıurfa genelinde yaşanan çöl sıcaklıkları hayatı olumsuz

Murat ÇİFTÇİ

Özellikle Şanlıurfa’da hava sıcaklık değerlerinin 45 derecelere kadar gösterdiği termometrelerde hayat olumsuz yönde etkileniyor.45 derece sıcaklıkların altında çalışan ocakçılar birde ocağın sıcaklığı eklenince çekilmez bir hal alıyor.

Sıcaklıklarla adeta imtihan veren fırıncılar, son bir haftadır yaşanan sıcaklıkları şimdiye kadar yaşamadıklarını dile getirdiler. Hava sıcaklıkların artık çekilmez bir hal aldığını belirten fırıncılar, bu sıcaklıkların üzerine birde ocakların sıcaklıkları eklenince ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Bazen bütün vücudumuzu ıslatıp tekrardan gelip ocak başına geçiyoruz dediler.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz ocakçılardan bazıları duygularını şu şekilde dile getirdiler;

“Şu sıralar gerçekten sıcaklıklarla imtihan veriyoruz.45 derecelik sıcaklığın üzerine birde ocaktaki sıcaklık eklenince mecburi çalışmak zorunda kalıyoruz. Sonuçta bu iş bizim ekmek teknemiz, yapmasak olmuyor. Yine de halimize şükrediyoruz. Önümüzdeki günlerde ümit ediyoruz ki sıcaklıklar biraz düşsün tek temennimiz bu, yazın bu işin cefasını çekiyoruz kışın ise sefasını çekiyoruz diyebiliriz.”

#

06 Ağu 2015 - 09:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.