Yaşıtları okurken o ailesi için çalışıyor

-Kadir DEVİR- Usulca yaklaşıp kendisiyle röportaj yapmak istediğim yüreği büyük kendisi küçük olan çocuk yaşta işçiliğe başlayan İbrahim bu

-Kadir DEVİR-

Usulca yaklaşıp kendisiyle röportaj yapmak istediğim yüreği büyük, kendisi küçük olan, çocuk yaşta işçiliğe başlayan İbrahim bu isteğimi geri çevirmeyerek röportaj yapmama izin verdi.

-SENİ TANIYABİLİR MİYİM?

“ Benim adım İbrahim Penkin, 15 yaşındayım. Biz 7 erkek kardeşiz, kız kardeşim ya da ablam yok. Annem ve babamla birlikte yaşıyoruz”

-AİLENE SEN TEK Mİ BAKIYORSUN?

“ Hayır, ağabeylerim var onlar da çalışıyor. Lokantada çalışan ağabeyim de var benim gibi ayakkabı boyacısı olan ağabeylerim de var”

-OKUL OKUDUN MU?

“ Okul okudum ama diploma vermediler. Sekizinci sınıfa kadar okudum. Sonra kendi isteğimle aileme yardımcı olmak için okulu bıraktım. Ailem için okulumu bıraktım”

-GÜNLÜK KAZANCIN NE KADAR VE PARAYI NE YAPIYORSUN?

“ Allah bereket versin günde 15-20 TL kazanıyorum. O parayla ekmek yoğurt gibi yiyecekler alıyorum. Diğer kardeşlerimde benim yaptığımı yapıyor. İki ya da üç aydır ayakkabı boyayıp para kazanıyorum. İlk başladığım gün biraz zorlandım sonra da alıştım. Amcamın oğlu da bu işi yapıyor ona baka baka bende alıştım.”

-OKUMAK MI İSTERSİN ÇALIŞMAK MI?

“ Okumak isterim. Aslında ikisi de aynı okul okursam yıllar sonra para kazanacağım okumadım şimdi kazanıyorum. Ama çalışmak okumaktan daha zor. Okuma fırsatım olsa tabi ki okurum. Böyle zor, milletin kahrını çekiyorsun, ellerin hep kirli ne yediğin belli değil”

-HAYALİNDE BİR MESLEK VAR MI?

“ İş kurmak ya da fırıncılık yapmak istiyorum. Onlar çok para kazanıyor, kazanmak benim de hakkım. Bir mesleğim olsa bana yeter zaten. Meslek sahibi olmak istiyorum”

-SENİ GAZETE OKURKEN GÖRDÜM ÇOK MU SEVİYORSUN OKUMAYI?

“Hem de çok seviyorum ne görsem okurum yolda yürürken tabelaları bir kitap gazete görürsem onu alıp okurum okumak gibisi var mı tabi ki yok okula gitmeye gücüm yok ama ben yine okumayı bırakmayacağım.”

#

16 Oca 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.