Yaşamak Bu Değil

73 Yaşında Torununa Bakmak İçin Çöplerden Hurda Toplayan Yaşlı adam Devletten yardım İstiyor. Şanlıurfa'da çöpten topladığı kağıt ve hurdaları

73 Yaşında Torununa Bakmak İçin Çöplerden Hurda Toplayan Yaşlı adam, Devletten yardım İstiyor.

Şanlıurfa'da çöpten topladığı kağıt ve hurdaları satarak hem torununa bakmak hem de geçinmeye çalışan 73 yaşındaki Mustafa Tas, oğlunun 4 yıldır cezaevinde olduğunu Gelini ve Torunu ile birlikte oturduğu evde yaşam mücadelesi veriyor.

Topladığı hurdaların satışından kazandığı parası günlük 5 TL bazen de 10 TL ile geçindiğini, belirten Mustafa Tas isimli yaşlı dede, tek derdinin 6 yaşındaki torunu ve gelinine bakmak olduğunu söyledi. Mustafa Tas, "Ben geçimimi hurda toplayarak sağlamaya çalışıyorum.73 yaşındayım oğlum işlediği bir suçtan dolayı 4 yıldır Adıyaman Cezaevinde yatıyor. Oğluma para gönderemiyorum ,ziyaretine de gidemiyorum, ancak geçimimi sağlamak için her gün çöplerde hurda topluyorum.Eğer bir gün hurda toplamazsam evdeki gelinime ve torunuma ekmek götüremiyorum, çalışmak zorundayım,evim Muradiye mahallesinde ramazan olduğu için gündüzleri havalar çok sıcak bende geceleri hurda toplamak için 10-15 Kilometre yol kat ediyorum.Yaşlı olduğum için çok zorlanıyorum,torunum da evde yalnız olduğu için babasızlıktan sıkılıyor ve benimle birlikte hurda toplamaya yanımda gezdiriyorum.Geceleri eve geç döndüğüm için torunumu hurda arabamda yatırıyorum.Buna mecburum.Devletimiz ve Valimiz bana evimin geçimimi ve torunuma bakmak için yardım etsinler, yeter artık yaşlandım çalışamıyorum. Ya da bana yapabileceğim bir bekçilik versinler çalışıp torunuma bakmak istiyorum. Şanlıurfa Valiliği ve Hayırseverlerin desteğini bekliyorum" dedi.(Mehmet Karakeçili)

#

05 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.