Yasaklanıyor...

Sağlık ve Gıda bakanlıkları fast food ürünlerde kullanılan trans yağları tamamen yasaklayacak.

Sağlık Bakanlığı ile Gıda Bakanlığı, trans yağ kullanımını sıfıra indirecek düzenleme için kolları sıvadı.Sağlık Bakanlığı tütün, şeker ve tuz tüketimine yönelik düzenlemelerin ardından trans yağlara da el attı.
Özellikle paketli hazır gıdalarla bazı fast food ürünlerinde bulunan, kalp damar hastalıkları ve obeziteye yol açan trans yağlar için düzenleme yapılacak.Düzenleme kapsamında, bu gıdalarda trans yağ oranı sıfırlanacak, bunların yerine sağlığa zararlı olmayan muadillerinin kullanımı sağlanacak.
Konuyla ilgili mevzuat değişikliğinin ve gıda kodekslerindeki düzenlemelerin ardından firmalara geçiş süresi tanımlanacak.

KARACİĞERİ YIPRATIYOR


Bu sürenin ardından trans yağ kullanımını sıfırlamayan firmaların ürünlerine bakanlık onay vermeyecek.Cips, gofret, bisküvi, çikolata gibi hazır paketli ürünlerde ve raf ömrünü uzatmak için tercih edilen trans yağların diyabet, kötü kolesterol, karaciğer işlev bozukluğu ile Parkinson gibi hastalıklarda da etken olduğu biliniyor.

10 Ara 2016 - 08:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.