Yakınlarının Mezarını Ziyaret Edecekleri Günü Bekliyorlar

Suriyeli Kaddur:

Suriyeli Kaddur: "Allah'tan tek isteğim ülkede davam eden çatışmaların sona ermesi ve topraklarımıza dönerek önce babamın sonra tüm yakınlarımın mezarlarını ziyaret etmek" dedi.

İç savaşın devam ettiği Suriye'de acı ve ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Olayların başladığı ilk günlerden itibaren Türkiye'ye sığınan misafirlerin önemli bir bölümü yaşamlarını kendileri için hazırlanan 22 kampta sürdürüyor.

Sağlıktan eğitime, meslek kurslarından sosyal etkinliğe kadar tüm ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan Suriyeliler, savaşta hayatını kaybeden yakınlarının acısını yüreklerinde hissediyor. Sayıları bir milyona yaklaşan misafirlerin bir bölümü ise kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşıyor. Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere yerel yönetimler ve hayırseverlerin desteğiyle hayata bağlanan misafirler, ülkelerine dönmenin hayalini kuruyor.

Yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de bulunan Suriyelilerden bazısı ise hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi. Dost ülkede hayata gözlerini yuman misafirlerin büyük çoğunluğu doğdukları topraklarda defnedildi. Cenazelerini ülkelerine götüren Suriyeliler, bir yandan savaşın diğer yandan da sevdiklerini kaybetmenin acısını yaşıyor.

Savaşın sona ermesi için dua eden misafirler, Türkiye'de yaşamını yitiren ve Suriye'de defnettikleri akrabalarının mezarını ziyaret edememenin üzüntüsünü yüreklerinde hissediyor.

Yaklaşık 28 bin Suriyeli'nin barındığı Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan 68 kişi, çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti. Vefat edenlerin tamamı ise yakınları tarafından ülkelerinde toprağa verildi.

Suriyeli Ahmet Kaddur, yaptığı açıklamada, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirtti.

Kalp rahatsızlığı bulunan babasının 6 ay önce hayatını kaybettiğini ifade eden Kaddur, şöyle konuştu:

"Babamın cenazesini Türkiye'nin katkılarıyla Suriye'de toprağa verdik. Ülkemizdeki olaylar nedeniyle babamın mezarını ziyaret edemiyoruz. Bir yandan baba acısı diğer yandan Suriye'deki savaş. Allah'tan tek isteğim ülkede davam eden çatışmaların sona ermesi ve topraklarımıza dönerek önce babamın sonra tüm yakınlarımın mezarlarını ziyaret etmek."

Ketibe Kaddur ise eşinin kabrini ziyaret edememenin acısını yaşadığını aktardı.

Savaş nedeniyle ülkesine gidemediğini vurgulayan Kaddur, "İnşallah olaylar sona erer ve ülkemize dönüp eşimin kabrini doyasıya ziyaret ederiz" diye konuştu.

#

29 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.