Yağmur Urfalı Çiftçilere İlaç Gibi Geldi

Kurak geçen sonbahar ve kış döneminin ardından İki gündür etkili olan yağışlar çiftçiler sevindirdi.

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar Şanlıurfa ve ilçelerde hububat ekimi yapan çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa'da bu yıl ülke genelinde olduğu gibi en kurak yıllarından birini yaşıyor. Sonbaharda yağışın az olması, özellikle çiftçiyi kara kara düşündürüyordu. iki gündür etkili olan yağışlar çiftçilerin ve hayvan besicilerinin işine yaradı. Arazide hayvanlarını otlatan besiciler, yem derdinden de kurtulmuş oldu.

Kente genelinde Sonbahar ve Kış ayında yağışlar beklenen düzeyde değildi. Bu sebepten çiftçilerin dört gözle beklediği yağmur, Ocak'ın ortasında ayında geldi. Yağışın beklentilerinde üzerinde olması çiftçiyi sevindirdi. Yağışların beklenen seviyede olmaması nedeniyle gelirinin tamamı tarım ve hayvancılık olan Şanlıurfalı çiftçiler, kara kara düşündürüyordu, iki gündür etkili olan yağışlar az da olsa çiftçilerde bir rahatlama meydana getirdi.

18 Oca 2018 - 10:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.