Yabani tavşanlar yok oluyor

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte buğday ve arpa tarlalarına girerek yuva yapan yabani tavşanlar ekinlerin biçilmesiyle beraber ortaya çıkıyordu.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte buğday ve arpa tarlalarına girerek, yuva yapan yabani tavşanlar, ekinlerin biçilmesiyle beraber, ortaya çıkıyordu. Anızların yakılması üzerine tarla dışında yer kazan ve o şekilde bölgede yaşayan tavşanların bu sene az görülmesinin sebebinin anız yangınları olduğu belirtildi. Her yıl, ekinlerin biçilmesiyle birlikte başlayan anız yangınlarının yabani tavşanları bölgeden uzaklaştırdığı belirtildi. Ekinlerinin biçilmesiyle birlikte araziye düşen ekinlerle beslenen tavşanlar, yerde kalan ekinlerin de yakılması nedeniyle bölgeden uzaklaştığı belirtiliyor. Yabani tavşanların köy halkı tarafından avlanmadığını söyleyen bir vatandaş, “birkaç yıl öncesine kadar yabani tavşanların sayısı buralarda oldukça fazlaydı ama şimdi tavşan göremiyoruz. Son yıllarda başlayan anız yangınlarının bu tavşanları bölgeden uzaklaştırdığını düşünüyoruz. Başka bir ihtimal de aklımıza gelmiyor. Bu tavşanların hiçbir şekilde bize zararı yoktu, köy halkı da bu tavşanları bilerek avlamıyordu ama anız yangınları bu tavşanların sayısını azalttı” şeklinde konuştu. Naci Çetiindağ

#

28 May 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.