Ve Sonunda Urfa’ya Geliyorlar

AKİL İNSANLAR 15 MAYIS'TA ÖCALAN'IN MEMLEKETİNDE Ve sonunda Urfa'ya geliyorlar Hükümetin başlatmış olduğu

AKİL İNSANLAR 15 MAYIS’TA ÖCALAN’IN MEMLEKETİNDE

Ve sonunda Urfa’ya geliyorlar

Hükümetin başlatmış olduğu "Barış Süreci"nde halkın ikna edilmesi ve sürecin anlatılması için kurulan Akil İnsanlar Heyetinin Güneydoğu grubu 15 Mayıs’ta Urfa’ya geliyor. Sürecin başlamasından bu yana her türlü desteği veren ve barış sürecine ilişkin bir çok program düzenlenen Urfa bu kez Akil Adamları ağırlamaya hazırlanıyor. Akil Adamlar listesinin belirlenmesinin ardından ilk olarak Diyarbakır’da çalışmalarına başlayan Akil İnsanlar Heyeti 15 Mayıs’ta kente gelerek çalışmalarına Urfa’da devam edecek.

BİR ÇOK YERDE TEPKİYLE KARŞILAŞTILAR

Akil İnsanlar Heyetinin bölgelere göre dağılan grupları gittikleri bölgelerde tepkilerle karşılaştılar. Karadeniz’de ve Ege’de tepkiyle karşılan grupların aksine Güneydoğu Grubu gittiği her yerde desteklendi. Yezidiler’den Süryanilere, faili meçhul cinayetlere kurban gidenler insanların ailelerine varana dek bir çok kesimle görüşen Güneydoğu grubu Urfa ve Adıyaman’ı da ziyaret ettikten sonra Diyarbakır’da değerlendirmelerde bulunacak.

URFA PROGRAMLARI HENÜZ BELLİ DEĞİL

15 Mayıs’ta PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın memleketine gelecek olan Güneydoğu Grubunun ziyaretine ilişkin detaylar ise henüz bilinmiyor.

BÖLGE RAPORU HENÜZ HAZIR DEĞİL

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu’nun bölgeyle ilgili raporlarının hazır olduğuna dair söylentilere Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu’nun Başkanvekili Kezban Hatemi’den yanıt geldi. Hatemi, yaptığı açıklamada bölgeyle ilgili raporun hazır olmadığını söyledi. Hatemi, "Rapor hazırlandığı haberi doğru değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizden rapor da istenmedi. Nereden çıktı bu anlayamadım. Bölgedeki bütün şehirlerdeki görüşmeler bitmeden hazırlanacak bir rapor gerçeği yansıtmaz" dedi. Bölgedeki çalışmalarının çok güzel geçtiğini, hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten Hatemi, bölgede görev yapan gazetecilerin de süreçle ilgili sorumluluk üstlendiklerini, barış sürecindeki tutum ve davranışlarının diğer medya mensupları tarafından da örnek alınması gerektiğini belirtti.

BÖLGE BARIŞTAN YANA

Güneydoğu Anadolu’da "Süreç kesintiye uğrar mı?" endişesinin bulunduğunu aktaran Hatemi,, "Bölgede öne çıkan talep, ’Biz barıştan yanayız, bölünme istemiyoruz’ şeklindeydi, bölünme isteyen yok. Bölünme gibi bir endişe ile karşılaşmadık. Bizde ön plana öyle bir şey çıkmadı. Her kesimle görüşmelerimiz oldu. Bölünme diye bir gündem, talep söz konusu değil. Bu dönemde hassasiyetlere dikkat edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

#

10 May 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.