Vatandaşı Savunan Avukattır

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 'Vatandaşı savunan avukattır” diyerek Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Ahmet Tüysüze Viranşehir'de

Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Ahmet Tüysüzün Viranşehir adliyesinde polislerin kötü muamelesine maruz kalmasından dolayı Şanlıurfa’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Burada Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığı görüşme ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklama yaşanan olaylıdan dolayı kimsenin mutlu olmadığını belirten Metin Feyzioğlu, vatandaşları savunan avukatların olduğunu ve bundan dolayı avukatların bu tür olaylara maruz kalmaması gerektiğini belirtti.

‘Bundan dolayı gerçekten yüreğimiz biraz buruk’

“İlk kez böyle üzücü bir olay sebebi ile geliyoruz.” diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bundan dolayı gerçekten yüreğimiz biraz buruk. Ancak ilk şunu söyleyeyim böyle bir olay üzerine Türkiye’nin her yerinden Baro Başkanlığımızın gelmesi, burada böyle bir dayanışmadığın sergilenmesi mutluluk verici ve güven verici. Keşke bu olay olmasaydı. Biz geldiğimizden beri dün pazardan itibaren Şanlıurfa Valimiz, İl Emniyet Müdürümüz. Bugün Sabah tekrar İl Emniyet Müdürümüz ve Baş Savcımızla çok uzun görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin sonucu şudur herkes bu yaşananlardan üzgündür.” dedi.

‘Bu olaydan dolayı kimse mutlu değildir’

“İyi ki oldu, oh ne iyi oldu diyen yoktur.” Diyen Metin Feyzioğlu, “Aldığımız bilgi şudur iki müfettiş olaya karıştığı söylenen polisleri soruşturmak üzere görevlendirilmişlerdir. Kamera kayıtları derhal muhafaza altına alınmıştır. Bende seyrettim, baştan sona seyrettim. Adli soruşturma başlamıştır. Vali, Emniyet Müdürü ve Başsavcı gereğini titizlikle ve en kısa sürede ve yapılacağı konusunda ayrı ayrı söz vermişlerdir. Sayın Başkanın başına gelen herkesin başına gelmiştir. Adliyede biz hâkim gibi savcı gibi kurucu unsuruz. Nasıl ki bir polis memuru bir savcıya bir hâkime sözlü bir müdahale edemezse, ittirip kaktırmaya kalkışamazsa Avukata da yapamaz. Bizim talebimiz şu böyle bir muamele bir savcıya hatta Sayın Başkanın protokol gereği dengi olan il Başsavcısına yapılsa ne tepki verilirse, ne yapılması gerekiyorsa işte onun atılmasıdır.” diye konuştu.

‘Devletin 3 makamı da gereğinin yapılacağını belirtti’

“Bu konuda Devleti temsil eden 3 ayrı makam gereğini yapacaklarını söylemişlerdir.” Sözlerini söyleyen Feyzioğlu, “Bizde gereğini takip etmeye burada söz veriyoruz. Bu aşamada söyleyebileceğim budur. Yalnız şunu kimse unutmasın avukatın sistemden dışlandığı bir yerde adil yargılama olmaz. Avukatı istemeyen bir sistem aslında hâkim gibi hakim, savcı gibi savcı da istemiyordur. Çünkü cübbesini giymiş kişiye gerçekten hâkimlik sıfatını bağımsız tarafsız etkin savunmanın varlığını kazandırır. Sistemden avukatı çekersek hakim, hakim olmaz savcı, savcı olmaz. Sayın Başkanın gördüğü muamele maalesef vatandaşın gördüğü muameledir aslında. Çünkü, savcı suçlar soruşturur, hakim yargılar ve belki mahkum eder ama vatandaşı savunan avukattır. Vatandaşı savunan avukata yapılan bu muamele doğrudan vatandaşa yapılmıştır. Bu sebeple olay sadece bir avukata yönelik kabul edilemez bir saygısızlık değil, vatandaşa yönelik vatandaşlık hukukuna yönelik bir kabul edilmez davranıştır. Benim bu aşamada söyleyeceklerim bunlar, soruşturmanın açıldığını söyledim. Hem idari soruşturma açıldı hem adli soruşturma açıldı. Şimdi sizler buradan ayrılınca da biz hep birlikte Viranşehir’e gideceğiz Başkanımla birlikte gideceğiz orda çayımızı içeceğiz ve sırdaşlarımızla da orada sohbetimizi edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Kaması

25 Eyl 2017 - 15:53 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.