Valilik önünde gerginlik!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesinde aşiret baskısı altında kaldığı iddia edilen köy sakinleri Valilik önüne gelerek eylem

Valilik önünde gerginlik!
Video için play'e tıklayın




VALİLİK

ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPMAK İSTEDİLER


Atatürk Mahallesi (köyünde) aşiret baskısından bıkan ve iddiaya göre darp edilen yüzlerce kişi Valilik önüne araçlarla gelip oturma eylemi yapmak istediler. Güvenlik güçlerinin iknası sonucu gelen grup içerisinden sözü geçen yaşlılar Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile görüşüp durumu aktardılar.






VALİ TUNA OLAYA EL

ATTI


Köylülerin yaşadığı sorunu dinleyen Vali Tuna, gerekli çalışmaların yapılacağını ve konunun takipçisi olacağını söylemesi üzerine sakinleşen Atatürk Mahallesi sakinleri, artık devlet baba yanımızda diyerek Valilik önündeki gerginliğe son verdiler.



MUHTAR DARP SONUCU GÖZLERİ MORARDI İDDİASI


Söz konusu Atatürk Mahallesinde yaşanan Aşiret baskısı nedeniyle zor durumda kaldığını ve bu nedenle darp edilerek gözlerinin morartıldığını öne süren Muhtar Hüseyin Çiftçi; “ Dün akşam 4-5 araba ile gelip beni dövüp darp ettiler. Şuan gözümün morlukları bundan kaynaklanıyor. Köyde bir kişiden alacaklı olan karşı taraf, bu parayı bizden ve köylülerden istiyor. Bizim bunu ödeme hükmümüz yok, sürekli tehdit ediliyoruz. Allah razı olsun Sayın Valimiz devreye girdi, en kısa sürede bu olay son bulur” diyerek Vali Tuna’ya teşekkür etti.






Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile yapılan görüşmeden mutluluk duyan köy halkı Vali Tuna'ya teşekkür ederek Valilik önündeki bekleyişlerine son verdiler.

17 Oca 2017 - 11:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.