Vali Tuna: “Sulamada istismara müsaade edemeyiz”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Tarımsal Üretimde Basınçlı Sulama Sistemlerinin Önemi ve Kullanımının Yaygınlaştırılması Çalıştayı'na

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, Vali Tuna’nın yanı sıra Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, GAP Bölge BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil ve ilgili kurumların temsilcileri de katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Murat Çakmaklı’nın yaptığı sunumun ardından söz alan Uğur Büyükhatipoğlu, bu alanda yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Büyükhatipoğlu, toplulaştırma yapılan arazilerin, sulama eğitiminin ardından sertifika verilmesi sonrasında sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Toprak ve suyun hepimiz için hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Tuna ise: “Suyun tasarruflu kullanılarak verimin artırılması çok önemli. Su, her geçen gün daha da stratejik bir konuma geliyor. Günümüzde salma sulama yönteminden vazgeçilmesi gerekiyor. Bu yüzden bizde üreticilerimizin modern sulama yöntemlerini kullanmaları yönündeki çalışmaları destekliyoruz. Devlet olarak bize düşen bu işin yönetimini ve denetimini iyi yapmaktır. Görevler ve yetkiler ne şekilde paylaştırılmış olursa olsun, bu işin paydaşları çok. Kurallara uymayanlara yaptırılacak uygulamalar çok önemli. Elimizde çok kıymetli bir su hazinesi var. Birilerinin bunu istismar etmesine müsaade edemeyiz. Bu da farklı bir cinayettir. Buna göz yumamayız. Suyun har vurup harman savrulmasına sessiz kalamayız. Devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu işi başkalarına devrederek işin içinden kurtulamayız. Denetim görevlerinin iyi yapılması gerekiyorBu işin bir tarafı eğitim. Eğitim vererek, kurallara uymayanlara ceza yazarak bu düzeni işletmeye çalışacağız. Herkesin arazisi kıymetleniyor. Devletin rehberliğinde çok daha fazla verim almak, daha kaliteli üretim yapmak mümkün. Bu çalıştayın düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

06 Ara 2016 - 11:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.