Vali Tuna “Gönüllülük insana kendini adayabilmektir”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkındaki programa katıldı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde hizmet veren Sevgi-ErdoğanGönül Eğitim Parkındaki Dünya Gönüllüler Günü etkinliklerinde gönüllü eğitmenler ve öğrenciler gönüllülük konusunda davetlilere görüşlerini aktardılar.

Sevgi-Erdoğan Gönül eğitim Parkındaki etkinlikler sırasında gönüllülere hitap eden Vali Tuna ise; Gönüllülüğün, insana ve insan için değerli olan her şeye kendini adayabilmek olduğunu belirtti. Konuşmasında insanların bir araya gelerek gönüllülük esasıyla çalışmalar yürütmesinin ortak geleceğe hizmet ettiğini kaydeden Vali Tuna: “Kimi zaman hasta çocuklarımız için, kimi zaman yaşlılarımız için, bazen engelli kardeşlerimiz, bazen doğa ve çevre için bir dernek veya vakıf yoluyla gönüllü olarak bir araya gelinmesi hedef kitlelere etkisi olduğu kadar aslında kendi ahlaki değerlerimizin ve vicdanlarımızın sorumluluğunu yerine getirme bakımından da hepimizin ihtiyacıdır. Bir işin; gönül vererek yapıldığı zaman, yapılan her türlü işten daha doğru sonuçlar verdiği her alanda kendisini kabul ettirmiş bir gerçek olarak karşımızda dururken, özellikle eğitime gönül vermek ve yavrularımızın eğitimine gönülden destek vermek her işin doğru sonuçlanması için yeterli bir çabadır” dedi.

Özellikle eğitim alanında yapılan gönüllü çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek konuşmasına devam eden Vali tuna: “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da eğitimde ihtiyaç duyduğumuz gönüllü çalışmalara öncülük eden değerli bir kuruluşumuzdur. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının eğitim ve gönüllülük alanında yaptığı birçok çalışmanın farklı bir örneğini de Türkiye’nin farklı illerinde yer alan ve şu anda içinde bulunduğumuz Sevgi-Erdoğan Gönül eğitim parkında görüyoruz. Özellikle Şanlıurfa’nın seçilmiş olması ayrı bir öneme sahip çünkü Şanlıurfa, genç nüfus bakımından Türkiye birincisi. Şanlıurfa’nın sahip olduğu bu genç nüfusun, eğitimden daha büyük bir ihtiyacı olamaz. Devlet olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimi için çalışmaya devam ederken Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi gönüllü kuruluşlarımızın çalışmaları da yavrularımız için çok önemlidir” cümlelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününü kutlayan Vali Güngör Azim Tuna; Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkına katkı sunan kuruluş temsilcilerine plaketlerini takdim etti. Program Eğitim Parkı gönüllüler ve buradan yararlanan çocuklarla toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

06 Ara 2016 - 09:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.