Urfa'nın en güzel güvercini seçildi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından ‘Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa' adlı Güvercin yarışması düzenlendi. İki gün sürecek

Urfa'nın en güzel güvercini seçildi
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile ŞURKAV, tarafından Şanlıurfa’da Güvercin Festivali düzenlendi. ‘Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa’ Ulusal En Güzel Güvercin Yarışması tarihi Gümrük Han’ında yapıldı. Yarışmaya getirilen güvercinlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güvercin Yarışmasının açılış törenine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, yarışmaya getirilen güvercinleri tek tek inceleyerek görevlilerden bilgi aldı. Kafesteki güvercinleri eline alan Vali Küçük, kuşlarla yakından ilgilendi.

Şanlıurfa’da güvercin beslemenin bir hayat tarzı olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, güvercin kültürünü Türkiye’ye tanıtmak için yarışma düzenlediklerini belirterek şunları söyledi.


“Güvercin bu Şehrin Kadim geleneklerinden, kültürel hayatının çok değerli bir parçasıdır. Şehirlerde ve evlerimizde en özel yerlerden bir tanesi güvercinler ve kuş evleridir. Bu şehrin insanları eskiden beri kuşlarla beraber yaşamayı seçmiş, onları sevmiş ve değer vermiş insanlardır. Günümüzde de güvercin sevmek ve güvercin yetiştirmek Şanlıurfalılar için bir hayat tarzıdır. Güvercin beslemek büyük bir tutkudur. Türkiye’de güvercinin en çok beslendiği yer Şanlıurfa’dır. Bu değerimizi gün yüzüne çıkarmak ve Türkiye ile paylaşmak için böyle bir yarışma düzenledik ve İnsanlık medeniyetinin ilk kanatlandığı yerden güvercinlerimizi kanatlandırıyoruz” dedi.

Juri üyesi Mahmut Balcı, ise kuşları renk, güzellikleri, aynası ve genel fizik yapısına göre puanlama yaptıklarını söyledi.

Şanlıurfa’da bu gün başlayan ve iki gün sürecek olan yarışmada: Şebab Güvercinleri kategorisinde: Külrengi, Miski, Çakmaklı, Siyah ve Beyaz Güvercinler, Halis Güvercinler kategorisinde ise Aynalı, Şami, Alaca Bağdadi, İspir ve Kara Nakışlı Güvercinler arasından en güzel güvercin seçilecek. Yarışmada dereceye girecek olan güvercin sahibine altın ve kupa hediye edilecek.

28 May 2016 - 10:46 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.