Vali Güvenç, Yapımı Süren Okulları Denetliyor

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç kent genelinde başlatılan derslik seferberliğinin ardından başlayan çalışmaları yerinde uzmanlarla birlikte denetliyor.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kent genelinde başlatılan derslik seferberliğinin ardından başlayan çalışmaları yerinde, uzmanlarla birlikte denetliyor. 130 okulunu geçtiğimiz günlerde temelinin atıldığı Şanlıurfa’da inşaat çalışmaları devam ederken Vali Güvenç bu kez Birecik ilçesinde yapımına başlanan okulları denetledi.

Birecik’te yapımına yeni başlanan okulların inşaatlarını inceleyen Vali Güvenç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile birlikte daha önce verilen projelerle devam eden inşaat çalışmalarını karşılaştırarak denetledi. Daha sonra Mezra beldesinde devam eden okul inşaatlarını gezen Vali Güvenç, Mezra Belediye Başkanı Yusuf Güneş’ten verilen belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Vali Güvenç incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Mezra beldesinde iki adet 24 derslikli okul inşaatına başladıklarını; birinin inşaat aşamasında, diğerinin de ihalesinin yapılmak üzere olduğunu belirtti. Mezra ve Birecik’in Şanlıurfa’nın gelişen bölgeleri olduğunu kaydeden Vali Güvenç, Mezra Beldesi ile Birecik arasındaki altı buçuk kilometrelik yolun birinci ve ikinci kat asfalt işinin İl Özel İdaresi imkânlarıyla yapılacağını ifade etti.

Birecik’te yılların açığını kapattıklarını söyleyen Vali Güvenç, toplam 154 derslikle dokuz okulu 10 milyon 600 bin TL’lik bir bedelle ihalesini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İhalesi gerçekleştirilen okulların yer teslimlerinin yapıldığını ve inşaatların devam ettiğini kaydeden Vali Güvenç: “Az önce bu inşaatlardan bazılarının denetimlerini yaptık. Ayrıca dört okulumuzun daha ihale hazırlıkları devam ediyor. Bu okullarında toplam derslik sayısı 84, maliyetleri ise 9 milyon TL’dir. Toplamda 238 derslikli 13 tane okulun ihalesini bu yıl yapmış olacağız. Bunlarla birlikte sentetik saha ve yüzme havuzumuzun inşaatlarına da süratle başlayacağız” dedi.

Statta Vatandaşlarla İftarını Açtı

Şanlıurfa merkezde düzenlenen “30 günde 30 iftar” programlarının yanı sıra Vali Celalettin Güvenç’in talimatıyla ilçelerde de kaymakamlıklar tarafından vatandaşlara iftar veriliyor. İlçelerde düzenlenen iftar yemeğinin ilki Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in de katılımıyla Birecik İlçesi’nde düzenlendi. Birecik Kaymakam Vekili Mehmet Keklik tarafından karşılan Vali Celalettin Güvenç, Birecik İlçe Stadında kurulan masalarda vatandaşlarla iftarın açtı.

Birecik Kaymakamlığı tarafından verilen iftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Vali Güvenç, “Ramazan ayında halkımızla beraber olmayı tercih ediyoruz. Böylesi Ramazanın da ruhuna daha uygundur diye düşünüyoruz. Dolayısıyla iftarlarda çok konuşmuyoruz. İftarlarda herkes bu havayı teneffüs etsin istiyoruz. Amacımız buraya gelip konuşmak değil, sizlerle beraber olmak, mutluluğu paylaşmak, huzuru, kardeşliği paylaşmak ve artık Türkiye’de herşeyin değiştiğini, devletin sizlerin hizmetinde olduğunu söylemek için geldik” dedi.

“Milletimizle kol kola geleceğe yürüyeceğiz” diyen Vali Güvenç, “bu dayanışmanın önünde hiç kimse duramaz, duramayacak. Buraya gelirken eli boş gelmedik. Bu sene Birecik’te 80 km birinci ve ikinci kat köy asfaltı yapıyoruz. 238 derslikli 13 tane okul yapıyoruz. Şu ana kadar Birecik’teki derslik sayısı 975’ti. Yani 80 yılda yapılanın dörtte birini bir yılda yapıyoruz. Allah bu hizmetleri hayırlı eylesin” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise, hemşehrileri ile Ramazan’da iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, valilik tarafından kent genelinde organize edilen iftar programlarının önemine değindi.

Birecik’teki programında Vali Celalettin Güvenç’e; Birecik Kaymakam Vekili Mehmet Keklik, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Gelen Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç ve vatandaşlar katıldı.

#

16 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.