Vali Güvenç: Birlikte Çalışırsak, Başarı Oranımız Artar

Şanlıurfa Polisevinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından koordine edilen Kent Güvenlik Danışma Kurulunda

Şanlıurfa Polisevinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından koordine edilen Kent Güvenlik Danışma Kurulunda “Şanlıurfa’nın Emniyeti, Halkın Huzuru” konulu toplantı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Birçok kurum amiri, STK temsilcileri ve gönüllü vatandaşların da yer aldığı toplantıda şehrin öne çıkan sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik yürütülen projeler hakkında sunum yapıldı. Sunum ardından görüşünü dile getiren Vali Güvenç, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte komite oluşturup, öncelikli olarak yaz aylarında kanallarda can veren çocukları havuzlarda koordineli olarak yüzmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Suçun önlenmesi ve suç işlemeye yönlendiren etkenlerin ortadan kaldırılması yönünde devlet olarak önlemler aldıklarını ifade eden Vali Güvenç, değişen toplumda sadece polisin gayretinin yetmeyeceğini; duyarlı vatandaş, meslek odaları, sivil toplum örgütlerinin de sorunun üstesinden gelmede önemli olacağını vurgulayarak, “Suçla mücadelede birlikte çalışmalıyız. Birlikte çalışırsak, aynı havayı teneffüs edersek, sorunlara birlikte neşter atarsak, şüphe yok ki başarı oranımız da artar. Rakamlara göre çok şükür iyi yoldayız çünkü gerçekten polisimizi yalnız bırakmıyoruz. Bu aynı şekilde devam etmeli; Belediyemiz, diğer kurum ve kuruluşlarımız aynı işbirliğini arttırarak devam ettirmeliler” dedi.

Şehirleşme oranının her geçen gün arttığını dile getiren Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın daha da büyüyeceğine ve şehir nüfusunun çoğalacağına dikkat çekerek, “Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Madde bağımlılığı konusu bizleri rahatsız ediyor. Madde bağımlılığı konusunda çalışmalarımız ve hazırlıklarımız devam ediyor. Madde bağımlılığı konusunda en yakın zamanda ayrı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise konuşmasında kentin huzur içerisinde ticaretini, turizmini, eğitimini, sağlığını yürütebilme anlamında bütün kurumlarla birlikte çalışmalar yürüteceklerini ifade ederek, “Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı hızda devam edeceğiz. Kentimizi daha iyi yerlere getirmek amacıyla devam eden projelerimizin desteklenmesini bekliyoruz. Bu kapsamda belediyelerimizden ve diğer kurumlarımızdan bazı beklentilerimiz var. Bunun başında da suçu besleyen, destekleyen ve sirayet etmesinde etken olan faktörleri hep birlikte ortandan kaldırmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından koordine edilen Kent Güvenlik Danışma Kurulu “Şanlıurfa’nın Emniyeti, Halkın Huzuru” konulu toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.(URFANATİK)

#

29 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.