Üsteğmen Arslan: Hayallerimi çaldılar

Şanlıurfa'da 2008 yılında uçak bakım subayı olduğu ordudan ilişkisi kesilen 37 yaşındaki Songül Arslan yeniden göreve dönmek için hukuk mücadelesi

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığında Havacı Kıdemli Üsteğmen olan Şanlıurfalı uçak bakım subayı Songül Arslan, 2008 yılında ordu içerisindeki FETÖ'cü olduğunu ileri sürdüğü bazı komutanlar tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılarak ordudan ilişkisinin kesildiğini ileri sürdü. Bir süre özel bir havayolu şirketinde hostes olarak çalıştıktan sonra memleketine dönen Arslan, hukuk mücadelesi başlatarak ordudan atılmasına neden olan komutanlar hakkında şikayetçi oldu.
Komutan eşleri tarafından düzenlenen ev partilerine gitmedikleri takdirde sicilleri ile oynandığını ileri süren Arslan şöyle konuştu:
"Benim sicilimle oynadılar. Akademi sınavına girmeme engel oldular. Okuldayken bir bayan ve erkek harbiyeli yan yana yürüyemezdi ve aynı masada oturamazdı. Ne olursa olsun ceza alırdık. Ankara Etimesgut Hava Üssü'nde görev yapıyordum. Tayin olduğum birliğe önceden telefon edilerek bu kişi gelecek, bu kişinin sicilini bozun, cezalar verin, uğraşın, baskı yapın şeklinde sürekli aramalar yapılırdı. Hapis cezaları aldım. Devre arkadaşım şehit oldu fakat cenazesine göndermediler. Elime bir belge tutuşturdular. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın imzasının olmadığı, sadece isimlerinin olduğu, herhangi bir mühür de yoktu. Bu belgeyle sizin ilişiğinizi keseceğiz dediler. Belgeleri imzalamayacağımı söyledim. İmzalamazsan da biz senin res'en ilişiğini keseceğiz dediler ve bu şekilde ayırma işlemi yapıldı. Ordudan ayrıldıktan sonra özel bir hava yolunda hostes olarak çalıştım. Göklerde uçmak hayalimdi ama bu örgüt üyeleri tarafından bu hayalim engellendi. Benim dönemimdeki arkadaşlarım aynı yerde yemek yediğimiz arkadaşlar darbe girişiminde bulunmuş. Böyle bir şeyin olacağı aklımın ucuna gelmezdi. Benim dönemimdeki tüm arkadaşlarım darbe girişimi nedeniyle tutuklanmıştır. Benim Tek hayalim Türk Yıldızları'nda uçmaktı ama bu hayalimi gerçekleştirmeme izin vermediler. Beni görevimden edenlere hakkımı helal etmiyorum."

04 Ağu 2016 - 09:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.