Üst geçitler yanlış yere mi yapıldı?

Şanlıurfa'da yapılan alt ve üst geçitler vatandaşların iddiasına göre yanlış yere yapılmış ve dolayısıyla üst geçitler vatandaşlar tarafından

Şanlıurfa’da yapılan alt ve üst geçitler, vatandaşların iddiasına göre yanlış yere yapılmış ve dolayısıyla üst geçitler, vatandaşlar tarafından kullanılmıyor.

Cengiz Topel mahallesi İpekyol bulvarında kurulan üst geçiti kullanamayan vatandaşlar, alt geçitten yolun kenarındaki kaldırımdan yürüyerek, demir korkulukların olmadığı yerde yolun ortasından karşıya geçiyor. Araçlar için yapılan alt geçitten geçen araçlar, hız limiti yüksek olduğu için yoldan geçen vatandaşların hayatı tehlikeye giriyor. Sürekli yoğun olan yolda araçların hızlı olması ve vatandaşların yoldan geçmesini ciddi bir tehlike olarak gören Cengiz Topel mahalle muhtarı İbrahim Halil Balık, “üst geçit yapıldı ancak yanlış yere yapıldı. Şuan mevcut olan üst geçit vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Üst geçitin kurulduğu yerde vatandaş yoğunluğu yok. Dolayısıyla üst geçitin biraz daha beri tarafa kurulması lazım. Buradan her zaman öğrenciler geçiyor, çocuklar buradan geçtiği zaman hayatları ciddi anlamda tehlikeye giriyor. Yetkililerimizden, üst geçitin yerini bir kez daha düşünmelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan vatandaşlar da aynı sorunu dile getirerek, üst geçitin çok sakin bir yere kurulduğunu kaydetti. Bahsi geçen yerde çocuğunun da okula gittiğini belirten bir vatandaş, “çocuklarımız buradan geçerken, içimizi bir korku kaplıyor, zaten burada sürekli kaza oluyor. Vatandaşların üst geçiti kullanmamasının en büyük nedeni, üst geçit insanlara çok ters düşüyor. Yetkililerimizin bu konuda bir çalışma başlatmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

#

02 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.