Urfa'nın meşhur patlıcanlı kebabı mangalda yerini aldı

Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla beraber meşhur patlıcanlı(balcanlı) kebabının dumanları caddeleri kapladı.

Yaz aylarında Şanlıurfa her lokantasında, her caddesinde, her sokağında kebap kokusu gelir. Urfa ile özdeşen patlıcanlı kebap öğlen saatlerinde vatandaşların vaz geçilmez yemeğidir. Özellikle Haziran aylarından sonra meşhur Birecik patlıcanın piyasaya çıkmasıyla damak zevkini arayanlar Şanlıurfa’ya geliyor. Urfa, patlıcanı ( yöresel adıyla balcanlı) kebapta acı kullanılmıyor. Acı biber kebabın yanında közde acı biber ya da isot olarak tercih ediliyor. Bir çok yerde Urfa kebabına acısız ya da sade kebap isimleri verilmesinin nedeni budur.

Patlıcan kebap Şanlıurfa yöresine ait olan ve özellikle yaz aylarında tüketilen kebaplardan birisi. Patlıcan kebapta kullanılan kıyma diğerlerine göre biraz daha yağlı oluyor. zırhla çekiliyor pişerken fazla yağ patlıcana işleniyor patlıcana ayrı bir lezzet katıyor

07 May 2017 - 08:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.