“Urfa’nın altyapısı turizme hazır değil”

Göbeklitepe Balıklıgöl ve diğer turistik bölgelerin yanı sıra müze alanında da ilerleyen Şanlıurfa'da turizm konusunda altyapı sorunu yaşanıyor.

Göbeklitepe, Balıklıgöl ve diğer turistik bölgelerin yanı sıra müze alanında da ilerleyen Şanlıurfa’da turizm konusunda altyapı sorunu yaşanıyor. Şanlıurfa müze müdürü Müslüm Ercan, kentin daha fazla turist ağırlayabilmesi için belli başlı sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Temelinde trafik probleminin yaşandığı Şanlıurfa’da öte yandan esnafların da turistlere muamele konusunda eğitim alması bekleniyor. Turistlerin daha refah, daha hijyenik ve kaliteli hizmet almak istediğine dikkat çeken Şanlıurfa müze müdürü Müslüm Ercan, yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Müdürlüğünün böylesine büyük bir projeyi Şanlıurfa’da yaptırması büyük önem arz ediyor. Bu kadar büyük bir müze Türkiye’nin başka hiçbir ilinde yok. Müzenin tamamlanması ve ziyaretçilere açılmasıyla birlikte büyük bir turizm patlaması bekliyoruz. Ama şunu da söyleyeyim; Kentimizin turizm açısından yeterli altyapıya sahip olduğunu düşünmüyorum. Turistik yerlerde trafik sorununun giderilmesi gerekiyor. Otel sayısının artması gerekiyor. En önemlisi de esnaflarımızın turistlere daha kaliteli hizmet vermesi için eğitim alması gerekiyor” diye konuştu.

Şanlıurfa müzesinin Mayıs ayına kadar açılacağını dile getiren Ercan, müzedeki eserlerin restorasyon işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Turizme altyapının hazırlanması için herkese görev düştüğüne dikkat çeken Ercan, kentin daha da gelişmesi için el birliğiyle çalışılması gerektiğini kaydetti.

#

18 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.