Urfalılar Ecdadının İzinde

Şanlıurfa Valiliğinin başlattığı 'Peygamberler Diyarı Şanlıurfalı Gençler Ecdadının İzinde' projesi kapsamında Şanlıurfalı gençler

Urfalılar Ecdadının İzinde
Video için play'e tıklayın

Mustafa Bayar

Şanlıurfa Valiliğinin hayata geçirdiği 'Peygamberler Diyarı Şanlıurfalı Gençler Ecdadının İzinde' projesi kapsamında Gazeteci, STK temsilcileri, Muhtar, akademisyenler ile öğrencilerinin de aralarına bulunduğu heyet Çanakkale gezisine katıldı. Şanlıurfa'dan kalkan uçakla direk Çanakkale'ye giden heyet, Şahin tepesi şehitlik anıtında şehitler için Kuran'ı kerim okudu.

Urfalı grup, rehber eşliğinde Rumeli mecidiye tabyası, Seyit Onbaşı anıtı, Soğanlıdere ve Şahindere sargı yeri şehitlikleri gezdirildi. Buradan Mehmetçik Şehitler abidesi anıtına geçen heyet Çanakkale yemini etti. Seddül bahir, kanlı sırt, kırmızı sırt, bomba sırtı 57'nci Alay şehitliği, Conk bayırı ve Anafartalar savaş alanını gezen Şanlıurfalılar Truva atı ile Çanakkale'nin tarihi yerlerini gezme imkanı buldu.

Tarihin en kanlı savaşlarından biri olarak kayıtlara geçen Çanakkale Savaşlarında bazı kaynaklarda 150 bin, bazılarında ise 300 bin Türk askerinin şehit olduğu biliniyor. Şanlıurfa’dan 383 Türk askerinin Çanakkale Savaşında şehit düştüğü kayıtlarda geçiyor. Urfalı grup Şahin tepesi şehitlik anıtında şehitler için Kuran'ı kerim okudu.

Profesyonel rehberler eşliğinde geziye katılan Urfalı grup ise düzenlenen gezinin, vatan sevgisinin ne denli yüce bir sevgi ve fedakarlık kaynağı olduğunu Çanakkale’de daha iyi anladıklarını belirterek, gezide emeği geçen başta Vali Güngör Azim Tuna olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

13 May 2017 - 09:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.