Urfalı Vekil Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ak Parti Gaziantep milletvekili Şanlıurfalı Abdülkadir Yüksel son yolculuğuna uğurlandı. TBMM Başkanı İsmail Karaman ve Başbakan Binali Yıldırım

Dün Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in cenazesi, Gaziantep Havalimanı'ndan karayoluyla 10 yıl Belediye Başkanlığı'nı yaptığı Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne getirildi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel için Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Ulu Camii’de cenaze töreni düzenlendi. Tören TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Aile ve Sosyal Politikler Bakanı Fatma Betül Sayan, Bülent Tüfekçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tunceli Valisi Eski Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Ak Parti Şanlıurfa ve Gaziantep milletvekilleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Birecik Ulu camide kılınan İkindi namazın ardından Yüksel'in naaşı aile mezarlığında toprağa verildi.

Abdulkadir Yuksel kimdir?

1962 yılında Şanlıurfa ili Birecik ilçesi doğumludur. Babası Müslüm Yüksel, Suruç ilçesi eşrafından İstiklal madalyalı Galip Beyzade Müslüm Bey'in oğludur. Müslüm Yüksel Demokrat Parti ve sonrasında Adalet Partisi'nde siyaset yapmış,önce bir dönem Şanlıurfa ili Suruç ilçesi belediye başkanlığı,daha sonra bir dönem Birecik ilçesi belediye başkanlığı yapmıştır. İlk, orta ve lise öğrenimini Birecik'te tamamlamıştır. Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur.1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP)den aday olan Abdülkadir Yüksel %52'lik bir oy oranı ile belediye başkanı seçilmiştir. 5 yıl bu görevi başarıyla ve şerefli bir şekilde sürdürdükten sonra 5 yıl başkanlığa ara vermiştir. 1999-2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Birecik İlçe Başkanlığı yapmıştır. 2004 yerel seçimlerinde halktan gelen yoğun talep üzerine yeniden aday olan Abdülkadir Yüksel %45 oy oranında oy alarak İkinci kez belediye başkanlığına seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinde almış olduğu %45 oranında ki oy Doğru Yol Partisi(DYP)'nin yerel seçimlerde Türkiye'de ulaştığı en yüksek oy oranıdır.

Demokrat Parti (DP)'den istifa etmiş ve AK Parti saflarında siyasi mücadelesini sürdürmeye başlamıştır. Abdülkadir Yüksel evli ve 3 çocuk babasıdır.

# urfa, Vekil

26 Eyl 2017 - 16:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.