Urfalı Ailenin Duyarlılığı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki S.T.'nin organları

Şanlıurfa'da Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım servisine Kaldırıldı 51 yaşındaki S.T. beyin travması ile takip edilmeye başlandı. Dün gece beyin ölümü tanısı konulan hasta vefat etti. Hasta yakınları ile hastane organ nakli koordinatörlüğü görüşme yaparak organ nakli konusunda onay alındı. Hastadan alınan karaciğer ve sol böbrek Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, sağ böbrek Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, kalp Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hava ambulanslarla nakledildi.

Konuyla ilgili Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada;

Günümüz sağlık problemlerinden en önemlilerinden biri organ bağışıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimiz organ bağışı konusunda halkımıza telkinde bulunmaktadırlar. Batı illerinde organ nakli bağışı daha sık görülmesine rağmen bölgemizde bu oran daha azdır. Bu konuda ilimizde organ bağışı konusunda sağlık camiasına destek veren kanaat önderlerine teşekkür ederiz. Başka hastalara can katan bu ulvi kararı veren ailemize teşekkür eder; merhumeye Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sabırlar ve başsağlığı dileriz denildi.

# urfa, Aİle

29 Eyl 2017 - 13:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.