Urfa’daki parkomat yasal mı?

Şanlıurfa'da ana cadde ve sokaklarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan parkomat uygulaması yeniden gündeme geldi.

Vatandaşlar parkomat uygulamasının yasal olup olmadığını tartışmaya başladı. Urfalıların büyük bir bölümü yapılan bu uygulamanın yasal olmadığını ifade ederek uygulamanın biran önce sonlandırılması gerektiğini savunuyor.

Vatandaşlar Burdur’da açılan davayı emsal göstererek uygulamanın yasal olmadığını ifade ediyor. Burdur Tüketicileri Koruma Derneği belediyeye açtığı parkomat davasında haklı bulundu ve ilde parkomat uygulaması "yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkilediği” gerekçesi ile kaldırıldı.

Hatay’da ise Büyükşehir Belediyesi halkın yoğun baskı ve şikayeti üzerine uygulamaya son verdi.

13 Haz 2016 - 16:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.