Urfa’da reçel seferberliği!

Urfa'da reçel seferberliği!

Urfa’da reçel seferberliği!
Video için play'e tıklayın

Urfa mutfaklarında yemeklere lezzet veren salçalar için tepsiler komşudan komşuya dolaşmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da her yıl yapılan ve artık geleneksel bir hale gelen biber ve domates salçası yapımı devam ediyor. Biber ve domates salçasının en çok yapılan ve kullanılan il olan Şanlıurfa’da salça yapım sezonu açıldı. Salça hazırlığının yapıldığı Şanlıurfa’da imece usulü çalışmalar devam ediyor. Özellikle tepsi ihtiyacının yaşandığı kent merkezinde çocuklar evden eve tepsileri taşımaya devam ediyor.

Şanlıurfalı kadınların el emeği göz nuru ürünler güneşe serilmeye başlandı. Güneşe serilen salçalar için gereken tepsiler komşudan komşuya geziyor. Vatandaşlar sırasıyla salçalarını dama sermeye başladı.

16 Eyl 2016 - 15:01 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.