Urfa’da İthal Başkan Protestosu

Şanlıurfa'da Celalettin Güvenç'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıkladığı günden bu yana protestolarını devam

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da, Celalettin Güvenç’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıkladığı günden bu yana protestolarını devam ediyor.

Şanlıurfa’da kendilerine halk hareketi adını veren protestocular, Ak Parti’ye gönül verdiklerini söyleyerek Başbakan Erdoğan’a seslendi. Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Urfalı olmasını istediklerini dile getiren eylemciler ellerinde‘Sıra İthal Vekillerde mi?’, ‘Büyük Usta Seni Yine Yanıltmasınlar’, ‘Urfa’da Adam mı Kalmadı?’, ‘Urfalıyam Ağam Ben Gönlüm Koptu AKP’den’, ‘Urfa’yı Teslim Etmeyeceğiz’, ‘Vali Evine Urfa Senin Neyine’, ‘Vekiller Maraş’a’, ‘Urfalı Aday Herkese Kolay İşte Budur Olay’, ‘Kahraman Urfa Değil Şanlıurfa’, ‘Urfalılar Burada Büyük Usta Duysana’, ‘Halk Burada Vekiller Nerede’, ‘Urfalı 2 Milyon Adam Var’, ‘Başın Düşünce Dara Seydi Amcanı Ara, Neredesin Seydi Amca Urfa Düşmüş Dara’, ‘Urfa Bizim Aday Bizim’’ gibi dövizler taşıdı.

Kadınların da aralarında bulunduğu eylemciler, Topçu Meydanı’nda davullu zurnalı halay tutarak ‘‘Urfalı olsun çamurdan olsun’’ sloganı attı. Bir süre Topçu Meydanı’nda eylem yapan kalabalık daha sonra toplu halde belediye binasının önüne yürüdü. Burada da halay ve sloganlarla protestolarını sürdüren eylemciler tepki amaçlı çeketlerini çıkartıp hava attılar.daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

#

02 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.947.409 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.