Urfa'da Havaların Isınmasıyla Su Kanalında Serinlemeye Çalışıyorlar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sıcak hava nedeniyle büyükler park ve bahçelerde çocuklar ise havuz ve kanallarda serinlemeye çalışıyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı. Bölgenin merkezi konumundaki Gaziantep'te ise sıcaklık 39 derece olarak ölçüldü. Kilis'te 38 derece olan sıcaklık, Adıyaman'da 35 dereceye ulaştı.

Nemle etkisini artıran sıcak nedeniyle cadde ve sokaklar boş kalırken vatandaşlar, daha çok Ramazan Bayramı tatilini evlerinde veya kent merkezlerindeki yeşil alanlarda geçirmeyi tercih ediyor.

Şanlıurfa'da vatandaşlar daha çok tarihi Balıklıgöl Yerleşkesindeki park ve gölgelik alanlarda vakit geçiriyor. Sıcaktan korunmak isteyen vatandaşlar, balıklara yem atıp, buradaki ağaçların gölgesinde dinleniyor.

Çocuklar yüzerek serinliyor

Bölge genelinde sıcaktan bunalan bazı çocuklar ise sulama kanallarında ve süs havuzlarında yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Yapılan uyarı ve alınan önlemlere rağmen kanal üzerindeki bağlantı köprülerinin korkuluklarını aşan çocuklar buradan atlayarak kanalda yüzüyor.

Öte yandan hafta boyunca sıcak havanın etkisini artırarak devam ettireceği öğrenildi.

27 Haz 2017 - 20:56 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.