Urfa’da Fanta Festivali protesto edildi

Şanlıurfa'da bazı Sivil toplum platformu STK'ler Bugün Gap Arena stadında yapılan Fanda gençlik festivalini Balıklıgöl platformunda protesto

Urfa’da Fanta Festivali protesto edildi
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'da bazı Sivil toplum platformu STK'ler Bugün Gap Arena stadında yapılan Fanda gençlik festivalini Balıklıgöl platformunda protesto etti

Şanlıurfa'da, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, Şanlıurfa'da bu akşam bir Fanta firmasının 'Gençlik Festivali' kapsamında düzenleyeceği konseri basın açıklamasıyla protesto etti. İsrail’in Filistin’e yaptığı zulmü ve İsrail’in en büyük destekçilerinden birinin de Fanta olduğunu belirten bazı sivil toplum kuruluşları tepkilerini yaptığı basın açıklamasıyla dile getirdi. Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl platosunda toplanan bazı STK ve İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi bir grup ellerinde “ İslam dünyası kan ağlarken Urfa eğilmez” , “ Fanta rezillik festivaline hayır”, “Batıya baka baka battınız” 'Müslümanlar kan ağlarken eğlenceye hayır' taşıdıkları dövizlerle konserin iptal edilmesi istedi.

Balıklıgöl platformunda basın açıklaması yapan İNHAK Basın Sözcüsü Faruk Polat; “Kapitalizmin çirkin çarklarından olan bu festivaller, gençlerimizi sınırsız tüketime sevk etmekte festivale katılma şartı olarak kapak topla gibi kampanyalarla gereksiz harcamalara itmektedir. Ortadoğu ve Gazze'de acılar ve yaralar sarılmadan utanmadan, sıkılmadan bölge halkının gözlerine bakarak, değer yargılarıyla alay edercesine festival düzenlenmesini istemiyoruz Müslüman toplumumuzu dejenere etmektir. Bir bardak içki ve bir çıplak dansözün, Muhammed’in dinine uyanlarda yapacağı tahribatı bin top yapamaz. İngilizler İstanbul’u işgalinden itibaren, gemiler dolusu içki getirerek Müslüman halka parasız olarak dağıtmaları savaşın bir diğer yönünü gösteriyordu. Malumunuz İslam dinini benimseyen bir insan çevresindeki olaylara duyarsız kalamaz. Fuhşun ve sapıklığın yayılmadığı çıplaklığın modalaşmadığı modernizemin makyajladığı cahiliye cemiyetlerinin popülerleşmediği, hakkın ve adaletin iffet ve hayanın hakim olduğu bir dünya tesis etmek için mücadele sarf eder. Bu anlamda İslam’ın evrensel değerlerini yozlaşmaya temayülünü bertaraf ederek yaşamak ve yaşatmak bir müminin asli görevlerinin başında gelmektedir. dedi.

Grup, açıklamasının ardından olaysız bir şekildi dağıldı.

#

05 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.