Urfa'da çölyak hastaları için mağaza açıldı

Şanlıurfa'da Glutensiz gıda bulmakta zorluk çeken çölyak hastaları için giyim ve gıda mağazası açıldı. Mağazadan her ay çölyak hastası

Şanlıurfa'da Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde İmam Bakır Mahallesi’nde kurulan mağazanın açılışına Suriyeli 80 çölyakhastası da katıldı. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek ile STK temsilcileri tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açılan mağazada, çölyak hastalarına glutensiz un ile kışlık kıyafet dağıtıldı.

Kentte yaşayan çölyak hastası Suriyeli ve mağdur vatandaşlara mağaza aracılığıyla yardımcı olunacağını söyleyen Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, "Biz Türkiye ve Şanlıurfa olarak Suriyeli'leri bağrımıza bastık. Herkes kendince ellerinden geldiği kadar onlara yardım ediyor. Şanlıurfa Valiliği ve STK’lar olarak glütensiz gıda bulmakta zorluk çeken Suriyeli ve Şanlıurfalı kardeşlerimiz burada ihtiyaçlarına ulaşabilecek" dedi.
Kentte 850 çölyak hastasının bulunduğunu ifade eden Çölyak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan da, bundan sonraki süreçte çölyak hastalarına mağazadan aylık düzenli yardım yapılacağını söyledi.

02 Şub 2016 - 17:07 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.