Urfa’da Çölyak Hastaları Artık Ekmek Yiyebilecek

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşayan 306 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıtıldı.

Urfa’da Çölyak Hastaları Artık Ekmek Yiyebilecek
mehmet
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da binlerce Çölyak Hastası bulunuyor. Buğday ürünleri tüketildiği zamanlarda bağırsak ve sindirim sistemini etkileyen bir hastalık olan Çölyak hastaları özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda. Kente genelinde nadir bulunan ekmek için hastalar dışarıdan getirmek zorunda kalıyor, Haliliye Belediyesi ilçede bulunan 306 hastasına ekmek ve glütensiz gıda paketi dağıttı.

Haliliye Belediyesi Çölyak Derneği Şanlıurfa Şubesi işbirliğiyle başlattığı proje kapsamında, 306 çölyak hastasına glütensiz gıda yardımı yapıldı. Haliliye Belediyesinde düzenlenen dağıtım törenine, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Çölyak Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Doğan, çölyak hastaları ve yakınları katıldı.

Haliliye Belediyesi'nin çölyak hastaları için her zaman destek olacağını kaydeden Demirkol dağıtılan paketlerle farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Demirkol, “Bugün çölyak hastalarımıza bir gıda koli şeklinde yiyecekleri ekmeği ondan sonra şuradaki kullanacakları tavuk harcı, eriştesi, bu şekilde set halinde kendilerine bir takdimimiz olacak. Bilindiği gibi çölyak hastalarımız normal ekmek yeme imkanları yok ve dolaysıyla glütensiz buğdaydan, glutensiz undan yapılan ekmekleri ve glutensiz üretilen gıda malzemelerini de tüketmek zorunda. Biz de Haliliye Belediyesi olarak halkımızın sağlıklı veya hasta, engelli veya engelsiz tüm halkımızın tüm ihtiyaçlarını da yanında olduğumuz hissettirmek için çalışıyoruz. Bu gıda kolilerimiz hastalarımızın ihtiyaçlarına göre temin edilecektir ve daha sonrasındaki dağıtım ve temin usulleri hastalarımıza ve bunları temsilen başkanımız Hasan Doğan ve yönetimiyle konuşulacaktır” dedi

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan ise “Çölyaklıların, özellikle bizim bir sözümüz var; ekmek olmasa insan olmaz yaşamda olmaz. Ama elhamdülillah paketlerimizi Fevzi başkanımız güzel bir şekilde hazırlatmış. Emeği geçen tüm insanlara teşekkür ederim. Bu saatten sonra inşallah peyder pey yardımlara devam eder” Şeklinde konuştu.

İki çocuğu Çölyak olan Mehmet Kaplan ise, “İki tane kızım çölyak hastasıdır, yaklaşık dört senedir epey zorluk çektik. Belediyenin dağıtacağı ürünleri burada bulamıyoruz sadece bir büyük markette var. Ürünleri çok yüksek miktarda fiyatlarla alıyoruz bazı kişilerinde gücü yetmeyebiliyor biz perişan olmuşuz sağ olsun Çölyak başkanın girişimiyle Belediye Başkanımızın katkısı ile bu ürünler geldi, bu tür ürünlerin devamını bekliyoruz, bazı tanıdık akrabalar var iki-üç çocuğu bu hastalığa yakalanmış şehir getirecek parası bile yok, bu tür ürünlerde pahalı olduğu için alamıyorlar çocuklar mağdur oluyor. Ben çalışabiliyorum ama durumu iyi olamayanlar için bu gibi yardımların devamını bekliyoruz tekrar başkanımıza bu duyarlı davranıştan dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

Çölyak hastalarına Haliliye Belediyesi tarafından glütensiz iaşe paketi hazırlatıldı. 306 gıda paketi içerisinde un, makarna ,Köfte harı, tavuk, harcı, domatesli erişte, yayla çorbası, kurabiye,mısır unu, pirinç unu ekmek, ve buna benzer çeşitli ürünler yer aldı.

23 Ağu 2017 - 18:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.