Urfa'da, 9 Mahallede zorunlu su kesinti olacak

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Sırrın'da yapımı süren köprülü kavşağın sona yaklaşan çalışmalarından kaynaklanan içme suyu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Sırrın'da yapımı süren köprülü kavşak çalışmalarında deplase edilecek ana su hattının oluşturacağı olası bir mağduriyetin önüne geçmek için tüm detayları gözden geçirdi.
Köprülü kavşak ayaklarının yerleştirilmesinden kaynaklanan zorunlu çalışmalar çerçevesinde vatandaşların sıkıntı yaşamamasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 20 araçla bölgedeki hanelere su takviyesinde bulunacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin bizzat takip ettiği çalışmaların yaşanacağı 26-27 Ekim 2016 (Çarşamba ve Perşembe) tarihleri arasında su kesintisinin yaşanacağı mahalleler ise şöyle; Haliliye sınırları içerisinde yer alan Sırrın, Veysel Karani, İmam Bakır, Karşıyaka, Ferahkent, Sancaktar mahalleleri ile Eyyübiye ilçesi sınırları içerisinde yer alan Eyyüpnebi, Hayati Harrani ve Eyyüpkent mahalleleri.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "KONUYU HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ"

Bölgedeki köprülü kavşak çalışmasını yakınen takip ettiklerini ve Alo 153 talep hattının konu hakkında hassasiyet göstereceğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli çalışmalara imza atıyor. Birçok çalışma artık son aşamasına gelmiş durumda. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Sırrın'da yapılan köprülü kavşak için ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz konuyu hassasiyetle takip ediyor. Köprülü kavşağımızın yapıldığı yerde ana su borusu geçiyor. Bu ana su borusunun tahliye işlemleri tamamen bitmiş durumda. Fakat bunun monte işlemleri gerekli. Dolayısıyla Haliliye ilçesine bağlı Sırrın, Veysel Karani, İmam Bakır, Karşıyaka, Ferahkent, Sancaktar mahalleleri ile Eyyübiye ilçesine bağlı Eyyüpnebi, Hayati Harrani ve Eyyüpkent mahalleleri bu ana hattan besleniyor. Bu ana hattın monte edileceği için ve dolayısıyla ana hattan suyun alınması 10 saat ve verilmesi de 10 saat olduğu için buradaki çalışma toplamda 2 gün sürecek. 26 Ekim Çarşamba akşamı ile 27 Ekim Perşembe akşamı ekiplerimiz bu çalışmayı yapmak zorundalar. Şehrin gelişmesi için bazen böyle durumlar hasıl oluyor. Fakat ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz, İtfaiye Daire Başkanlığımız içme suyu anlamında 20 araçla bu mahallelerde bekler olacaklar. Su ihtiyacını gösteren kim olursa olsun çağrı merkezlerine çağrı düşürdükleri gibi hemen ekibimiz su takviyesinde bulunacaklar. Konunun üzerinde duracağız ve çok hızlı çalışacağız ama ana beslenme borusu olduğu için boşalması ve doldurulması süre aldığından dolayı bu çalışmayı mecburen yapmak zorundayız. Çünkü sırrın köprülü kavşak da artık bitime doğru gidiyor. Buradan duyuruyu bizzat yapmak istiyoruz" diye konuştu.

22 Eki 2016 - 16:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.