Urfa’da 5 Yıldızlı Hayvan Barınağı

Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı yenilendi. Hayvan severlerin büyük beğenisini toplayan bu hareket Türkiye

Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı yenilendi. Hayvan severlerin büyük beğenisini toplayan bu hareket, Türkiye gündeminde de geniş yankı uyandırdı.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın talimatlarıyla başlatılan tadilat çalışmalarının ardından modern bir görünüme kavuşturulan barınak, artık Türkiye’ye örnek teşkil ediyor.

Kedi Bakımevi’nden tutun köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi, karantina bölmesi ve daha birçok yeniliğin yapıldığı Hayvan Barınağı’nda elaman sayısı artırıldı, çevre düzenlemesine gidildi.

350 köpeğin barındığı Hayvan Barınağının bahçesine birbirinden güzel çiçekler eken ve bordürlerinin boyanmasını sağlayan Şanlıurfa Belediyesi, ihata duvarlarını ise tel örgülerle çevirdi ve barınağının 24 saat güvenlik kameralarıyla gözetlenmesini sağladı.

Hastane, askeri vb. yerlerden hayvanlar için yemek temini yapan Şanlıurfa Belediyesi, hayvanların yemek yediği tüm kapları da yeniledi. Duş almak için özel kabinlerin yer aldığı barınak artık hayvan severlerin ziyaretini bekliyor.

Barınakta Ameliyathane Bile Var

Şanlıurfa Belediyesi, barınak içersinde kurduğu ameliyathane sayesinde uzman veteriner hekimler tarafından cerrahi müdahale bile yapabiliyor. Rahatsızlanan kedi ve köpeklere barınak içersinde müdahale eden hekimler ilaç tedavisi bile uyguluyor.

HAYVAN HAKLARINA SAYGILI BİR BELEDİYEYİZ

Şanlıurfa Belediyesi olarak amaçlarının, medeni, çağdaş, insan ve hayvan haklarına saygılı, sadece kendini düşünmeyen tüm canlılara sevgi ile bakan bir anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Başkan Fakıbaba, barınaktaki değişimden oldukça mutlu.

Hayvan Barınağı’nın yenilenmesi öncesinde kendilerine destek olan DOHAYKO Genel Sekreteri, HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık’a ve arkadaşlarına teşekkür eden Fakıbaba, “Belediye olarak insan ve hayvan haklarına büyük saygı duyuyoruz. Bu yüzden barınakta tadilat çalışması yaptık. Bu iş için bir ekip kuruldu. Birçok kentin hayvan barınağı gezildi ve örnekler alındı. Ancak şuan bizim barınağımız Türkiye’ye örnek olacak şekle getirildi” dedi.

#

25 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.