Urfa'ya "Şanlı" Unvanının Verilmesinin 34.Yıl Dönümü Kutlandı

Şanlıurfa'ya Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanca mücadeleden dolayı 22 Haziran 1984 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Şanlı”

Şehitlik Anıtına Çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar , 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve bir çok kamu kurum ve kuruluş müdürü katıldı.

Törende Urfa'ya ''Şanlı'' unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,"Şanlıurfamızın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlık ve cesaretin nişanesi olarak 'Şanlı' unvanını almasının 34. yıldönümünü tebrik ediyor, bu şanlı destanın kahramanları olan Onikileri, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"dedi.

22 Haz 2018 - 13:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.