Urfa Türkiye’de Lider Şehir Konumuna Gelecek

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba basın mensupları ile buluşmasında

Urfa Türkiye’de Lider Şehir Konumuna Gelecek
halil dağ
Video için play'e tıklayın

Gıda, Tarım ve HayvancılıkBakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP TEM'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek AK Parti Şanlıurfa 6. Olağan Kongresi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting öncesi yapılan hazırlıkları ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıya Bakan Fakıbaba'nın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ile parti teşkilat üyeleri ve basın mensupları katıldı. Eğitimden sağlığa kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Fakıbaba, Urfa’da yapılan derslik ve okullarda 2018 yılının sonunda Türkiye ortalamasını yakalamış olacaklarını ve var olan öğretmen açığınındı giderilmesi durumunda Urfa’da eğitim Türkiye ortalamasının üzerinde olacağını söyledi. Sağlık konusunda da sağlık bakanlığı ile gereken çalışmaları ve istişareleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Fakıbaba, Türkiye’de en fazla doğurganlık oranın olduğu Şanlıurfa’da sağlıkta iyileştirmelerim yapılacağını ve Urfa’nın her alanda Türkiye’nin en prestijli şehirleri arasına gireceğini söyledi.

‘Şanlıurfa’da bölgede değil Türkiye’de lider olacak’

“Öyle gözümü kapatıyorum 2002 yılına bakıyorum Şanlıurfa neydi sizde gözünüzü kapattığınız zaman AK Parti hükümetinin neler yapmış olduğunu hiç anlatmaya gerek kalmadan evet ya bu doğrudur hak eden Şanlıurfa böyleydi ama artık Şanlıurfa gerçekten değişen sadece bölge değil Türkiye’de lider olan şehir haline geldiğini sizlerde göreceksiniz.” Diye fakıbaba, “Hatırlıyorum SGK Hastanesinde Sayın Valim çalışıyordu acil bir hasta gelir hastayı tıp fakültesine sevk edemezsiniz devlet hastanesine sevk edemezsiniz. Ambulansa binersiniz bölge hastanesi olduğu için Ankara’ya gönderirsiniz Gaziantep de hasta muayene edilir diğer bu Adana’ya gitmesi gerekli ambulans değişir hiç olmasa o ambulansla devam edilmesi lazım.” dedi.

‘Faruk Bey zamanında eğitimde çok büyük hamleler yapıldı’

“Eğitimine bakın gerçekten ben Faruk Bey zamanında eğitimde çok büyük hamleler yapılmıştı o zamanlar yüzlerce okul yapılmıştı Allaha çok şükür.” Sözünü söyleyen Fakıbaba, “Şimdi biz geldik herhalde 3,5 milyar yani 2018 yılında 280 tane okullun Şanlıurfa’da açıldığını göreceksiniz 280 tane okul ve inşallah bunu 3.000 derslik daha ilave edeceğiz 2019’da onu bitireceğiz. Bu şekilde Türkiye’de eğitim ortalamasını yakalamış olacağız. Tabi 5.000 öğretmen açığımız var yani biz Milletvekillerimizle, Başkanımızla, Valimizle, Bütün Teşkilatımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle Şanlıurfa yakın takip ediyoruz. Urfa için kafamda en ufak şeyi ya acaba şunu da yapabiliriyiz diye soruyorum. Şanlıurfa da her şey yapılacak halk ne isterse yapacağız biz halk dan ne istesek onlarda yapacaklar bu döngü böyle devam edilecek.” Diye konuştu.

‘7 ay içeresinde 10 tane Bakan arkadaşımız geldi’

“Urfa’nın en büyük sorunu sulama ve enerji ve bu konuyla ilgili bakanımız buradaydı ve bu gün Çevre Ve Şehircilik bakanımız burada bundan önce en az 7 ay içeresinde 10 tane Bakan arkadaşımız geldi.” İfadesini kullanan Fakıbaba, “Yani onlar keyfi gelmiyorlar bunları takip ediyoruz dosyaları alıyoruz neler yapıldığı neler yapılacağını bunların hepsi var takip ediyoruz. Şanlıurfa ile Birecik arası programdan çıkarılması olması ben Şanlıurfa Milletvekili olarak çok rahatsız ediyordu ve onu programa koydurduk ve önümüzdeki sene önümüzdeki yıl Birecik Şanlıurfa arasındaki otoban olarak hizmete başlayacağız inşallah ihalesi başlayacak.” Diye konuştu.

‘Şanlıurfa’yı adım adım takip eden Bir Cumhurbaşkanımız Var’

“Eski OSM Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi olacak çok şükür 1700 yataklı hastanemiz başladı, Eski Tıp Fakültesi, Kadın Doğum Hastalıklar Hastanesi olacak ekim açığı ile ilgili mücadele veriyoruz yani nereye bağlasan bakıp Şanlıurfa iyilerde. Şanlıurfa’yı adım adım takip eden Şanlıurfa’yı bilen Cumhurbaşkanımız var ve Cumhurbaşkanımız her şeyi anında bilip görüyor gönderiyor dün bakanımızın gelmesi tesadüf değil cumhurbaşkanımız gönderiyor. Çiftçi kardeşlerimizin enerji ile ilgili problemlerini bildiği için. İnşallah göreceksiniz 2018’de lafla değil 2018’de bu Urfa da çok temellerin atıldığını ve meyvelerini alamaya başladığını tabi hep beraber göreceğiz.” Diye konuştu.

Tarım ile ilgili bütün çalışmalar yapılacak

“Bu alanda zaten biliyorsunuz 2002 yılında Eğitim durumu neydi Sağlık durumu neydi Tarım durumu neydi efendim Gençlik Sporu neydi Ulaşım neydi birde şimdikine bakın neler oldu neler. Demek ki isteyince oluyor ama yapacak çok şeyimiz var. Ama inşallah bu hükümetle yapacağız reisimizle yapacağız üstesinden geleceğiz yürekten inanıyoruz. Ben Urfa’ya ayda bir ayda iki kez geliyorum gelirken kendimle mutlaka bir bakan arkadaşımızı getiriyorum ve bundan sonra inşallah Tarım Bakanlığı olarak projelerimiz yavaş yavaş oturmaya başladı Türkiye çapında sadece Urfa da değil artık Türkiye çapında sonuç veren Tarım Bakanlığı bir kardeşiniz olarak göreceksiniz. Şanlıurfa’da yapmış olduğumuz başarıların aynısı bakım halinde dediğim gibi Cumhurbaşkanımız başbakanımız bakanlarımız bütün Teşkilatlarımız Milletvekillerimiz hep beraber ele elle yapacağız. Urfa da yapmış olduğumuz çalışmaları bütün Türkiye’de gerçekleşecektir.” İfadelerini kullandı.

Bütün önlemler alındı

“Bütün önlemlerini almışız hava yağmurlu gözüküyor yüz binin üzerinde yağmurluklar var, yüz binin üzerinde hazırlıklarımızı yapmışız inşallah bütün ilçelerimizden inanıyorum ki hemşerilerimizi bu buluşmamıza gelecektir ve reisimizle birlikte olacaktır. Çünkü bizim daha yapacak çok işimiz var arkadaşlar sadece Şanlıurfa da değil Türkiye’nin her tarafından derken tabi Arfin olayları, Suriye olaylarından ve içerde ve dışarıda hainlerle bütün halkımız biliyor nasıl mücadele ettiğimizi. Amaçlarının Türkiye’yi bölmek olduğunu zaten o hain 15 Temmuz darbesinde herkes anlamış tır o emperyalist ülkelerin kendi menfaatleri uğruna Türkiye’yi nasıl yönetmek istediklerini ve nasıl bir tehlikeyle bıraktığını herkes biliyor bunu Türklerde, Kürtlerde, Araplarda yani esasında vicdanın dinleyen herkes gördü. Yani keşke şehitlerimiz olmasaydı, gazilerimiz olmasaydı, ama her işte bir hayır vardır. Eğer 15 Temmuz darbesi olmasaydı ve biz bunun farkına varmasaydık, zaten üç yıl sonra FETÖ terör örgütü Türkiye’yi tamamen sesiz bir şekilde zapt edeceklerdi. Ne olacaktı barış adına hadi biz güneydoğuyu verelim, hadi doğuda şunu da yalpım, hadi İç Anadolu da bunu yapalım ve geri kısmını da Avrupa birliğine alalım ondan sonra küçücük bir Türkiye ve gerçekten bitmiş bir Türkiye olacaktır. Allaha çok şükür olsun Sayın cumhurbaşkanımız ve kahraman askerlerimiz, yani bu Topçu meydanında yüz binler toplandı kendiliğinden geldi, belediye başkanlarımız yani tüm halkımız bu hain darbenin karşısında durdu. Bu anlamda ben halkımız yürekten kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması/ Mustafa Bayar

23 Şub 2018 - 10:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.