Urfa Şehidini Uğurladı

Bitlis'in Hizan ilçesinde yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş Şanlıurfa'nın Suruç

Mustafa Bayar

Önceki gün gece saatlerinde Bitlis'in Hizan ilçesinde yola döşenmiş mayının infilak ettirilmesi sonucu PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olayda 2 asker şehit olurken 1 asker ise yaralandı. Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in ay yıldızlı tabuta sarılan naaşı, memleketi Suruç ilçesine getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk çelik, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak parti Şanlıurfa il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suruç Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şehit Aileler dernek başkanı Mehmet Yavuz, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin ailesine ve Türkiye’ye başsağlığı dileyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik." Hain terör örgütü artık tükenmek üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin eline silah alanlarla bir işi olmayacağını, devletin terörle mücadele politikasından taviz vermeyeceğinin bilinmesi gerektiğini" ifade etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Aziz şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmamıştır, kalmayacaktır. Hain terör örgütü bilsin ki devletimizin kahredici gücü enselerindedir” dedi.

Cenaze töreni öncesi yakınları, mahalle camisindeki şehidin tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. Cenaze töreninde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in geçmişi okundu. Suruç ilçesi Süleymaniye Camisinde İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İl müftüsü İhsan Açık'ın duasıyla birlikte şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra Suruç Şıh Nasır Aile Mezarlığında toprağa verildi.

9 Kardeşten üçüncü olan Jandarma Onbaşı İbrahim Halil Ateş'in Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki babası Celal Ateş, "Benim ciğerim yandı, başkalarının yanmasın. Vatan sağ olsun İnşallah bundan sonra son olur. Üçüncü çocuğumdu. Görev süresi sekizinci ayda hemen hemen iki yıl olacak. İnşallah bundan sonra bu terör durur, anneler babalar inşallah ağlamaz" dedi.

09 Tem 2017 - 19:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.